4.1 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

CIA hitno evakuisala agenta iz Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Volstrit žurnal, pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike SAD, piše da je CIA proteklih nedelja evakuisala obaveštajca koji je služio u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao „havanski sindrom“.

Incident na Balkanu o kome, kako navodi Volstrit žurnal, ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što zvaničnici opisuju kao stalni napad nečim što bi, kako se sumnja, mogla biti neka vrsta usmerenog energetskog izvora.

Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od takozvanog „havanskog sindroma“, misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrene, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, piše Rojters.

- Advertisement -

Zvaničnici iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi.Ilustracija, Foto: UnsplashIlustracija, Foto: Unsplash

Sredinom jula više od dvadeset zvaničnika SAD u Beču prijavilo je simptome slične Havanskom sindromu – misterioznoj bolesti mozga – otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost u januaru.

U izveštaju Vlade SAD objavljenom prošle godine, navodi se da je „usmerena“ radio-frekvencija najpouzdanije objašnjenje za misteriozne simptome koje imaju diplomate stacionirane u američkim ambasadama u Havani i drugde.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti