ČETIRI SINDIKATA: U petak obustava rada u školama!

Obavezno pročitajte

Nezapamćena tragedija desila se jutro u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru kada je učenik VII razreda Kosta Kecmanović ubio osmoro učenika i čuvara, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Zbog ove tragedije, sindikati su odlučili da u petak obustave rad.

Naime, kako Direktno.rs saznaje, sva četiri reprezentativna sindikata prosvete su odlučili da se sprovede totalna obustava rada u petak.

- Advertisement -


Očito da država i društvo moraju nešto hitno da preduzmu i spreče dalje širenje nasilja u školama, koje je kulminiralo jezivim masakrom u beogradskoj školi.

Podsetimo, na konferenciji za medije povodom masakra na Vračaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić je predložio da se uvede moratorijum za držanje i nošenje oružja u naredne dve godine, osim kada je reč o lovačkom oružju. Zatim, da se izvrši kontrola rada svih streljana, te da se izvrši revizija svih izdatih dozvola, te kontrolu načina pod kojima lica drže svoje oružje.

– Moj predlog je da spustimo granicu za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina – rekao je Vučić i dodao da je postojala mogućnost da je dečak znao da ne može biti krivično i pravno odgovoran.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu