-3.3 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

ČETIRI GODINE BEZ ODGOVORA: Ko je ubio Olivera Ivanovića? (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U nedelju, 16. januara, navršiće se tačno četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Tačno toliko vremena je prošlo i bez odgovora na pitanje „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“ To pitanje će građani i opozicioni političari ponovo postaviti u nedelju, tačno u podne, kada će početi protestna šetnja za Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović, opozicioni političar sa Kosova i Metohije, ubijen je 16. januara 2018. godine hicima iz vatrenog oružja sa leđa. Iako su vlasti u Srbiji isticale kako će se ceo slučaj rešiti ekspresno, evo prošlo je četiri godine kako odgovora nema.

Građani i opozicionari će i u nedelju, na godišnjicu ubistva Olivera, prošetati centrom Beograda, gde će još jednom pitati ko je odgovoran za likvidaciju političara iz Kosovske Mitrovice.

- Advertisement -

– Ko je ubio Olivera? Odgovor tražimo 4 godine. Ko je pucao u leđa Oliveru? Četvrta godina kako se zajedno okupljamo na isti dan. U nedelju, 16. januara u 12,00 ispred Predsedništva (Andrićev venac) tražimo odgovor. Protestna šetnja do crkve sv. Marka gde ćemo zapaliti sveće – navodi se u pozivu građanima na protestnu šetnju.

Građane je na pomenutu šetnju pozvao i Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, koji je objasnio kuda će se sve proći.

– Na dan ubistva 16. januara u 12 sati pod motom „Ko je ubio Olivera“ protestni skup će započeti ispred Predsedništva Srbije, a nakon toga protestna šetnja će ići do Trga republike, pored Politike do RTS-a da bi se završila ispred crkve Svetog Marka, paljenjem sveća za Olivera – izjavio je nedavno Janko Veselinović za Direktno.rs.

- Advertisement -

Da podsetimo, Oliver Ivanović je, kao što smo napomenuli, ubijen 16. januara 2018. godine pucnjima sa leđa. Iako su lekari sve činili da mu spasu život, nisu uspeli, pa će se za četiri dana navršiti četvrta godišnjica od ubistva Ivanovića.

Napomenimo i to, ubistvo je usledilo samo koji mesec posle skandaloznog spota na televiziji Pink, gde je nacrtana meta na čelu Oliveru i gde je on do krajnje mere satanizovan i provučen kroz blato. Nalogodavci tog sporta do dana današnjeg nisu poznati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti