19.5 C
Belgrade
subota, 26 septembra, 2020

Češka stranka na svom plakatu nazvala Tačija ubicom

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Češka i Tači

Na češkim društvenim mrežama vodi se aktivna rasprava o predizbornom plakatu stranke Trobojka na kojem se rukuju bivši šef češke diplomatije Karel Švarcenberg, koji je svojevremeno doprineo da Češka prizna Kosovo kao državu, i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači. Fotografiju političara prati natpis „Ubica i njegov prijatelj“.

Predsednik Trobojke Vaclav Klaus Mlađi, sin bivšeg češkog predsednika Vaclava Klausa starijeg, distancirao se od reklame.

- Advertisement -

„Ovo nije zvanični plakat Trobojke. Nije ga odobrilo ni lokalno ni centralno odeljenje. Imamo na hiljade registrovanih pristalica, ogroman broj njih nikada nije bio politički angažovan. Među njima su lekari, nastavnici, direktori škola, vlasnici restorana, privatni preduzetnici, studenti i penzioneri. Pozivam sve da se fokusiraju u kampanji na zaštitu naših vrednosti i prezentaciju našeg programa, a ne na napad na konkurente“, napisao je on na Fejsbuku.

Plakat je prokomentarisao i sam Švarcenberg.

„Nisam ga još uvek video, ali prihvatam to sa humorom i neću preduzeti nekakve korake“, izjavio je on za list „Lidovki“.

Kosovo ─ veštačka tvorevina

- Advertisement -

Sputnjik je o plakatu diskutovao sa Lukašem Beličkom, članom odeljenja Trobojke u Srednjočeškom kraju.

„Želeo bih najpre da istaknem da se ne radi o zvaničnoj kampanji Trobojke. Ni regionalno rukovodstvo ni predsedništvo nisu je odobrile. Ovo je privatna akcija lokalnog odeljenja partije. Natpis je, naravno, ekspresivan i pomalo loš. Uostalom, zapitajmo se da li je to što je napisano barem delimično istinito. Hašim Tači je bivši šef OVK-a, na čijoj savesti leži masakr Srba i trgovina njihovim organima. A Karel Švarcenberg je vrlo aktivno podržao nastanak države, na čijem čelu su takvi kriminalci. To je činjenica“, rekao je član Trobojke.

Ali nije li ovo previše agresivna preizborna kampanja?

„Da, slažem se. Ona je agresivna. Izbegao bih takve formulacije i dobro je što je Vaclav Klaus Mlađi na nju odreagovao upravo na taj način“, smatra Belička.

- Advertisement -

Uostalom, član Trobojke nema nameru da štiti Tačija.

„Kosovo je veštačka tvorevina. U stvari je to nesposobna država, kojom vladaju mafija i ratni zločinci. Nastala je zahvaljujući privatnim poslovnim interesima Medlin Olbrajt, Veslija Klarka i drugih“, rekao je Belička.

SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

HARADINAJ: „Ubijao sam Srbe kad god sam IMAO PRILIKE“

Haradinaj bandaPotpredsednik udruženja veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasim i brat od strica Ramuša Haradinaja, koji je...

ODLUČENO: Crna Gora uvodi POLICIJSKI ČAS!

Crna Gora uvodi policijski čas za pojedine gradove zbog teške situacije sa virusom korona.U Nikšiću, Beranama i...

ČUDO BOŽJE: Vernici se kunu da nikad nisu videli ništa slično

Vernici u manastiru TumaneVažno je s kakvom verom i namerom dođemo u svetinju, a još važnije kakvi iz...

RUSI PREKINULI DRAMU I PANIKU GEJTSA I SZO: Imunitet doživotan na infekciju!

Rusi i Vektor vakcinaAntitela na virus korona nastaju dve nedelje nakon prvog primanja vakcine koju je razvio Državni...

KORONA NACIZAM: Puštaju PSE na ljude da NANJUŠE VIRUS!

Korona, psi i ljudiPsi njuškari poznati su prizor na aerodromima širom sveta, gde ih granični agenti koriste za...