1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

ČEŠKA IZABRALA SLOBODU: Nova vlada ukida ausvajs, nikad nećemo prisiljavati narod na vakcinaciju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon pada pro-vakserske vlade nova vlast je u potpunosti promenila politiku i odustala od politike diskriminacije. Nova Vlada Češke ne želi da uvodi obaveznu vakcinaciju protiv covid-a, saopštio je novi premijer Petr Fijala.

„Ovaj talas kovid-19 više ne možemo da zaustavimo. Svi moraju da se usredsrede na to da bolnice izdrže priliv covid pacijenata. Važno je da se pripremimo za nove talase bolje, tako da više nikada ne dopustimo da dospeju da ovako pretećih brojeva“, rekap je Petr Fijala.

Nova vlada će takođe ukinuti autoritarnu meru kojom u ugostiteljske objekte mogu da uđu samo vakcinisani i oni koji su preležali Kovid.

- Advertisement -

„Testiranje je dobar put, rezultat bi trebalo da važi 72 sata. PCR je ulaznica koja informiše da taj čovek u tom trenutku kada ima negativni test nije rizik za svoju okolinu.

Obavezna vakcinacija nije put, obavezna vakcinacija samo još više deli društvo“, rekao je novi ministar zdravlja Vlastimil Valek.

On je dodao da će nova vlada dozvoliti takve mere samo ukoliko određeni domovi za stare ili slične institucije sami insistiraju na njima, ali da država neće izdavati takve naredbe.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti