BRUTALNO JOJ PRETUKAO ĆERKICU OD 13 GODINA: Neće da ga uhapse jer ima SNS knjižicu!

Obavezno pročitajte

Trinaestogodišnju Čačanku krvnički je pretukao očuh S. P. u porodičnoj kući u tom gradu 29. jula, a prema rečima njenog oca V. D. to nije prvi put da su njegova ćerka, ali i mlađi sin, koji oboje žive sa majkom i njenim novim suprugom, žrtve brutalnog nasilja. Čačane je dodatno uznermirio ovaj događaj jer nasilniku nije određen pritvor, već mu je samo izrečena mera zabrane prilaska devojčici, za šta je, kako tvrde naši sagovornici, najzaslužnija njegova SNS partijska knjižica.

Za torturu i nasilje koje doživljavaju deca, zabrinuti otac donekle krivi i svoju bivšu suprugu, tvrdeći da je nakon njihovog razvoda učinila sve kako bi decu što više odvojila od njega i usmerila na svog novog partnera.

„Od kada smo se supruga i ja razveli, bukvalno sam izolovan iz života svoje dece. Ona je na sve načine pokušavala da ih usmeri ka svom novom mužu, koji je otišao toliko daleko d aih čak i fizički zlostavlja“, rekao je kroz suze zabrinuti otac reporetrima Nova. rs.

- Advertisement -

On kaže da je već duže vreme sumnjao da deca trpe nasilje, kao i da se obraćao s tom zebnjom loklanom Centru za socijlani rad, ali da su ga odande ubeđuivali da se deca sama povređuju prilikom igre.

„Deca su dolazila kod mene s modricama. Pokušavao sam da ih izokola ispitam kako su se povredili jer sam unapred pretpostavljao da je majka mogla da ih instuira i zabrani im d ami bilo šta na tu temu govore. Poslednji slučaj kada mi je dete pretučeno se desio u 29. jula zbog čega je devojčica završila u bolnici, a tom čoveku, umesto zatvora određena je mera zabrane prilaska u trajanu od 32 dana“, navodi naš sagovornik i dodaje:

„I ovaj slučaj bi se zataškao da sa mojom ćerkom u tom trenutku nije bila drugarica koja je sve ispričala svojoj majci. Žena je odmah pozvala policiju, nakon čega je usledila uobičajena zakonska procedura. Ono što je takođe usledilo jeste odbrana nasilnika od strane moje žene, to jest majke njegovih žrtvi, za koju sam ubeđen da kao članica SNS ima kontakte i u Centru za socijlani rad“, dodaje naš sagovornik.

Da se nasilje nesporno dogodilo, potvrdio je službenom beleškom koju je načinila policija.

„Nakon prebijanja moja ćerka je završila u Urgentnom centru, a da je bivša supruga ozbiljno zauzela odbrambeni stav prema nasilniku potvrđuje i to što sada našu ćerku nagovara da se pomiri s očuhom, kako bi se čitav slučaj što pre zataškao.

Specijlanom psihologu Jovanu Eriću izjavu je davala umesto deteta. Nameru nemam da to dozvolim, posebno što strahujem i za bezbednost sina. Nameravam da se obratim sudu i zatražim stratelhjstvo nad decom koja su majci dodeljena samo iz razloga što sam ja često zbog posla na putu“, kaže ovaj uznemireni otac, napominjući da su deca, po naredbi majke, morala očuha da oslovljavaju sa tata.

On dodaje da je njegov posao i često odsustvo od kuće i bio osnovni uzrok njegovog razvoda, ali da je sada spreman da učini sve kako bi svojoj deci obezbedio nenasilno detinjstvo d

Šta je dete ispričalo u policiji

U službenu belešku MUP, uvid je imala i redakcija Nova.rs.

„Majka je bila na poslu, a očuh kući. Budući da sam nešto spremala, malo sam isprljala kuhinju, a on se pojavio i jačim tonom naredio da to očistim, na šta sam rekla da hoću kada sve završim. Dok sam stajala ispred stola on mi se pojavio iza leđa i bez razloga počeo da me udara.

Pala sam pored stolice koju je on prethodno oborio. Dok sam ležala na podu, jer me gurnuo, Peković je bio savijen prema meni i uhvatio me levom rukom u predelu vrata i udarao u lice. Kada se on udaljio u dnevni boravak, završila sam spremanje kuhinje, otišla kod drugarice pod izgovorom da nas je pozvala njena majka. Nakon toga sam pozvala moju mamu koja me odvela u bolnicu i u njenom prisustvu, sve ispričala nadležnom licu iz CZSR Čačak „, ispričala je ona policijskim službenicima i dodala da se to, navodno, desilo prvi put.

Partija štiti nasilnike

Ova priča je zgrozila žitelje Čačka, ali i poznanike oca pretučene devojčice sa kojima smo razgovarali.

„Ovde partijska knjižica štiti nasilnike, pedofile, prevarante. Ja sam, pre svega, šokiran činjenicom da je tom nasilniku određena mera zabrane prilaska. Pa on će ponovo da nastavi isto da radi. Nemam reči – ovo je dno dna“, kazao je za Nova.rs. prijatelj oca devojčice G. T.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu