Čepom do osmeha Natalije Bašović

Predlažemo

DA LI SE MARADONA PONOVO DROGIRA!? Pomoćnici ga krili dok je uzimao sumnjiv paketić! (VIDEO)

Ceo svet veruje da se Dijego Armando Maradona ponovo drogira posle snimka sa utakmice njegove Himnazije sa...

VOŽNJA IZ NOĆNE MORE: Kada su seli niko nije očekivao da će vozač poludeti! (VIDEO)

Dva putnika u Uberovom automobilu snimili su video "Vozeći se noću" kada je njihov vozač jurio za...

GUBITAK SRPSKE TRADICIJE: Deda Mraz potisnuo Božić Batu

Božić Bata je, pojašnjava ovaj publicista i etnolog, ličnost koja je u noći između Badnjeg dana i...

Udruženje “Čepom do osmeha’’ obezbedilo je  elektromotorna kolica Nataliji Bašović, učenici prvog razreda ETŠ “Mija Stanimirović” u Nišu. Natalija će sada postati samostalnija dok je do sada uvek neko morao da bude pored nje  kako bi joj pomagao i gurao kolica budući da ona ima oslabljenu i motoriku. Pomoćnik direktora ETŠ “Mija Stanimirović” Olivera Radenković kaže da se ovde  ne završava pomoć koja će biti pružena njihovoj učenici posebno što je očekuje lečenje u Kijevu gde je započela terapije sa matičnim ćelijama.

Nataliji Bašović iz Niša i boluje od neurološke bolesti Fridrajhove ataksije u svojoj devetoj godini. Kosristi za kretanje mehanička kolica, a sada joj je u pomoć priteklo Udruženje “Čepom do osmeha” koje joj je obezbedilo elektrečna kolica koja će joj u mnogome olakšati svakodnevni život, a lakše će završavati i obaveze koje ima u i van škole.

“Sada, sa novim kolicima postajem samostalnija jer mogu više da se krećem i da budem samostalnija što do sada nisam mogla”, kaže Natalija.

Nova kolica koja su Natalija uručena u školi koštaju 260.000 dinara.

“Do sada je uvek morao neko da bude neko pored nje i da joj pomaže oko kolica jer ona ima oslabljenu i motoriku in e može sama da pokreće kolica. Sada se situacija menja jer samo jednim pritiskom na dugme može da pokrene kolica i na taj način se samostalno kreće”, kaže Natalijina mama Milica Bašović.

Vanja Petković iz organizacije “Čepom do osmeha” kaže da su i oni srećni zbog osmeha koji vide na Natalijinom licu.

“Emocije koje su se danas osetile kada smo predali kolica Nataliji je nešto što nas u Udruženju pokreće da i dalje pomažemo drugima, posebno mladima. Ovo je samo dodatni motiv za nas da krenemo dalje i da imamo još ovakvih akcija, a u prvom planu sun am mlade osobe”, kaže Vanja Petković.

Natalija nastavlja sa lečenjem. Započela je lečenje  matičnim ćelijama u Kijevu. Do sada je išla na jedan tretman koji košta 20.000 evra, a neophodna su joj od tri do pet tretmana. Porodici će u tome pomoći i ETŠ “Mija Stanimirović” koja je svakodnevno uz Nataliju.

“Pomoći ćemo na različite načine kako bi smo prikupili novac za nastavak Natalijinog lečenja”, kaže Olivera Radenković, pomoćnik direktora ETŠ “Mija Stanimirović”. “Organizovaćemo i neke akcije i aktivnosti uz pomoć Učeničkog parlamenta. Već imamo neke ideje u planu, a biće tu dosta i humanitarnig predstava kao i drugih humanitarnih akcija”, kaže Olivera Radenković.

Osmeh na Natalijijom licu dovoljno govori o svemu, a njena poruka je da se neće tako lako predati.

SourceJugpress
- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

SENZACIONALNO OTKRIĆE U CG: Pronađeni krst ključni dokaz o postojanju SPC! (FOTO)

Rozetu, ili okulus, sa krstom, početkom februara otkrio je na Nemanjinom gradu u Podgorici iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog...

REPUBLIKANCI PROGLASILI “USTANAK“ Sandulović krenuo u “oslobodjenje Srbije“ (VIDEO)

Predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović sinoć je na skupu svojih pristalica i simpatizera proglasio ustanak i krenuo u ...

PRE SKORO VEK U KRALJEVU: Plate bile današnjih 7.000 evra, pogledajte kako je izgledala supermoderna fabrika aviona (VIDEO)

Aeroplanska radionica Vazduhoplovnog tehničkog zavoda bio je naziv za državnu fabriku aviona u Kraljevini Jugoslaviji koja je osnovana u Kraljevu 1927. godine.Proizvodila...

POČEO RASPAD BIH: Skup nadzirao Putinov diplomata – Dodik najavio granicu između RS i Federacije!

Foto: Žurnal.info / Vijesti.ba Alexey Semenikhin za vreme sastanka boravio u zgradi Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Ruski...

Mitropolit sreo litiju na putu za Pljevlja i objasnio razliku između Mila i premijera Markovića

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije krenuo je danas za Pljevlja gde će služiti moleban i učestvovati na litiji u ovom najsjevernijem gradu u...
- Advertisement -
loading...