16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

CENZURA NIKAD BRUTALNIJA: Profili i stranice Narodnih patrola sankcionisane i obrisane

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kako Slavija info saznaje stranice i profili Narodnih Patrola su u toku prethodnih dana obrisane sa svih društvenih mreža zbog tzv. kršenja standarda zajednice, tj. cenzure koja je zavladala preko društvenih mreža u toku poslednje dve godine i polarizacije društva i sistema gde je u pravu samo CNN i mejnstrim narativ, dok je svako ko pokuša da napravi drugačiju postavku razmišljanja biva najsurovije odbačen, cenzurisan i etiketiran.

Priča se da je Če Gevara izjavio kako će sledeći rat u evropi voditi Rusi protiv fašita, samo će se fašisti nazivati demokrate. Bilo kako bilo, rat je počeo. Glavni narativ ga naziva agresijom, poistovećuje Rusiju sa nacizmom i dešavaju se banalnosti u vidu da se zabranjuju takmičenja ruskim psima na takmičenjima za najlepšeg psa.

- Advertisement -

Embargo sportista, umetnika pa čak i književnika poput Dostojevskog koji ne bi postao toliko velik, da ga baš taj isti zapad koji ga sada nipodaštava nije vinuo u najveće visine. Takođe, mediji su se obrušili i na filmske veličine iz Rusije kakvi su bili Andrej Tarkovski ili Ezejnštajn.

Pa kada se udarilo na velikane koji su ispisali istoriju, zašto se ne bi udarilo i na malog običnog čoveka koji pokušava da iskaže svoje mišljenje delovanjem kroz grupu koja se, eto, ovaj put naziva Narodne Patrole, a sledeći na udaru možda budeš baš ti čoveče koji čitaš ovo, ali nisi reagovao na ovu nepravdu?

Na meti onih koji određuju šta je laž, a šta je istina Narodne Patrole na čelu sa Damnjanom Kneževićem su se našle čim je počela presija na medije. Prvo zbog migranata, onda zbog pandemije da bi ih na kraju totalno cenzurisali zbog njihove podrške narodu Rusije i opomena režimu Aleksandra Vučića da se ne usudi da uvodi sankcije bratskom narodu koji je trenutno jedina prepreka nezavisnosti tzv. i lažnoj državi Kosovo.

- Advertisement -

Narodne patrole su zabranjene, a srpski mediji ćute? Da li je to demokratija i prava na slobodu govora? Da li im se ovako odužujemo zato što su bili u prvim redovima sedmog jula kada se odlučivalo o slobodi srpskog naroda i o tome da li će nas Aleksandar Vučić zamandaliti u torove poput stoke?

Mediji su zaboravili na to. A sada počinju i da uskraćuju pravo na sećanje, tako što će udariti najbrutalnije cenzure. Da li zbog pandemije, migranata ili slova Z, nije bitno. Izgovor za etiketu i progon će uvek postojati. Zato će uvek postojati i razlog za borbu slobodnih i nezavisnih novinara i medija protiv ludila u svetu.

BONUS VIDEO

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti