ČEDA JOVANOVIĆ: Jedina smo moderna proevropska opozicija

Obavezno pročitajte

Jovanović smatra da je na ovim izborima ključno da ohrabre istomišljenike da glasaju za Koaliciju za mir. Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, rekao je da će se mnogo toga promeniti nakon ovih izbora, saopšteno je iz danas njegove stranke.

“I zvanično smo postali jedina moderna proevropska opozicija na političkoj sceni za koju su ljudi čuli mnogo pre raspisivanja izbora”, istakao je Jovanović.

- Advertisement -

On je objasnio da je baš zato LDP doneo odluku da na izbore ipak izađe.

Jovanović,

Jovanović uvek za mirna rešenja

“Nismo hteli da izneverimo zbunjene ljude, koje su partije opozicije opteretile međusobnim optuživanjem i beskrajnim sukobima. Moramo i možemo drugačije da se borimo za demokratiju, za ideje”, rekao je Jovanović.

Dodao je da će u kampanji, koja neće biti uobičajena, tražiti podršku za mirna rešenja svih izazova od nastavka dijaloga sa Kosovom do bolje saradnje sa celim regionom.

“U tome će nam pomoći upravo predstavnici manjina koji najbolje znaju koliko je važno sačuvati mir. Mi smo prirodni saveznici i znam da su svesni koliko je LDP iskreno sa njima u ovom poslu koji je pred nama”, rekao je.

Jovanović smatra da je na ovim izborima ključno da ohrabre istomišljenike da glasaju za Koaliciju za mir, zato što će to biti jedina lista koja ima snage da govori o ratnim zločinima iz bliske prošlosti, o 12. martu i Đinđiću, koja, kako je istakao, jasno kaže da je Srbiji mesto u Evropi i koja je spremna da razgovara sa svima.

“Pred nama su izazovi koji će odrediti sudbinu svih nas. Sada svi otvoreno kažu da bez sporazuma sa Kosovom nema budućnosti za Srbiju u Evropskoj uniji. Koalicija za mir je ta koja neće dozvoliti da evropski put bude ugrožen. LDP to nikad nije dozvoljavao do sad, a neće ni nakon ovih izbora. Za tu politiku ćemo tražiti podršku građana Srbije”, naveo je Jovanović na kraju.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu