понедељак, 17 фебруара, 2020

ČEDA ANTIĆ: Ostareli, nervozni i uplašeni Milo Đukanović sultan je otpadnik!

Predlažemo

VREME JE ZA VELIKO FINALE! Tram poslao dva pisma, Haradinaj poslao opasnu poruku Srbima

Pismo je potpisano u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika...

MAJKA IH OSTAVILA, UDALA SE, OTAC ROBIJA Stevan (15) radi najteže poslove da prehrani 5 mlađih sestara, sami su i gladni

Imaju od tri do 15 godina i sami se brinu jedni o drugima. Stevanu je 15 i radi fizičke...

BEOGRADSKI SINDIKAT: Snimili hit pesmu o litijama

Grupa „Beogradski sindikat“ objavila je novu pesmu inspirisanu borbom za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Istoričar, Čedomir Antić napisao je pismo braći, ali i svima onima koji to nisu. On se obratio kako kaže, diktatoru (Milu), a imao je i šta da napiše.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

– Gledao sam Đukanovićev intervju koji je dao za RT Crne Gore. Mnoge pristalice njegovog režima očekivale su od tog njegovog monologa u dvoje preokret, čudesno rešenje. Nisu dobili ništa. Diktatori po pravilu definišu svoju vlast na sposobnosti da uspeju i politički prežive.

Hitlerov biograf ser Ijan Keršo naslovio je jedno poglavlje svoje kapitalne knjige sa „Demonska sreća“. I taman se tiha većina, bilo da je srećna ili tužna zbog toga, na to navikne, kada se ispostavi da je ta sposobnost nestala i da je diktator sam po sebi probem. Ostareli, nervozni i uplašeni Milo Đukanović.

Tiranin koji ne sme da siđe sa vlasti – od Ksenofonta do danas opšte mesto u istoriji i književnosti. Đukanović je želeo da ostavi utisak snažnog i nepokolebljivog vođe. Nastupio je međutim kao pristrasni analitičar. Samo što analitičar ne bi trebalo da pokazuje takve znake slabosti. Podsetio me je malo na Miloševićev poslednji govor kao predsednika SR Jugoslavije. Karikaturista Koraks nacrtao je ljutog i uplašenog Miloševića kako govori sa govornice sa čijeg je grba upravo u panici odleteo i dvoglavi orao.

Miloševićevi najbliži saradnici su se tog leta, pod stare dane, krštavali u crkvama i stupali u kontakt sa opozicijom. Isto se to ovih dana dešava Đukanoviću. Sa tom razlikom, što je Milošević bio sâm protiv većine svojih građana, suseda i velikih sila, dok je Đukanović protiv većine građana Crne Gore i Srbije, a iz potpuno sebičnih razloga ga podržavaju pojedini susedi i većina velikih sila. Stvari zbog toga idu teže i zato narodna većina nije zbacila Đukanovićev režim još 2013. godine.

Iako nemiran, očajan i prestrašen, Đukanović je ipak ostao stari partijski manipulator. Nije mi spomenuo ime – u nadi da mi tako neće dati „govornicu“.

Nazvao me je „jednim od vodećih srpskih istoričara“ čime je želeo da na mene ostrvi sve srpske i crnogorske istoričare starije od četrdeset i pet godina. Konačno, optužio me je da sam pokazujući javnosti fotografiju crnogorskog ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića podsticao njegovo ubistvo. Genijalno. Ali za 1993. godinu.

Danas postoji internet. Odgovorio sam mu u posebno režiranom klipu, dokazao insertima iz emisija da namerno ne govori istinu, a teze o tome kako neko pokušava da posrbi ili okupira Crnu Goru pobio sam fotografijama (njegovim: dok ljubi krst i mitropolitovu ruku i izbornim plakatom gde je pozirao ispred trobojke).

U ratu protiv demokratije, on je otpadnik koji se odrekao prošlosti da bi većini građana uskratio budućnost. Njegov rat sa istorijom, sukob je sa razumom koji je temelj demokratije. Klip je do sada pogledalo više ljudi nego što je gledalo Đukanovićev intervju na RT CG i preneli su ga mnogi mediji.

U svim borbama za demokratiju važno je izdržati. Danas je jasno da je narod u Crnoj Gori odlučno protiv Đukanovićevog režima. Kao što smo videli u vreme zajedničke države, protiv nečega je mnogo lakše ujediniti građane, nego za nešto. Na tim razlikama je i omogućen i formiran režim Mila Đukanovića.

Sourceespreso
- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

GLADIJATORSKI DERBI U ČAIRU: Zvezda ispustila pobedu, Partizan u produžetku odbranio ,,Žućkovu levicu“ ! (VIDEO)

Košarkaši Partizana osvojili su ,,Kup Radivoja Koraća" treću sezonu za redom nakon što su pobedili košarkaše Crvene...

ISPLIVAO JEZIV SNIMAK IZ CENTRA BEOGRADA! ČOVEK UDARA I VUČE ZA KOSU ŽENU: Šta se ovo dešava?! (VIDEO)

Na društvenoj mreži tviter je osvanuo jeziv video kako dečko maltretira devojku.  Tri sata posle...

PROCURELE INFORMACIJE:Da li je Amerika planirala da baci nuklearnu bombu na Moskvu?

Američki spejs-šatl je mogao biti napravljen kako bi bacio nuklearnu bombu na Moskvu, navodi se u referatu Instituta za primenjenu matematiku Akademije...

CELA CRNA GORA NA NOGAMA! ČETIRI VLADIKE PREDVODE LITIJE: Večeras je tamo branik Pravoslavlja! (VIDEO)

U Crnoj Gori se od Božića svakog četvrtka i nedelje održavaju masovne litije za spas svetinja koje...

BEOGRADSKI SINDIKAT: Snimili hit pesmu o litijama

Grupa „Beogradski sindikat“ objavila je novu pesmu inspirisanu borbom za odbranu svetinja u Crnoj Gori.
- Advertisement -
loading...