17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ČANAK: Srbija da što pre uvede sankcije Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je sve „proevropske i progresivne političke partije“ u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Rusiji.Foto:

„Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid“, naveo je Čanak.Dodao je da su „sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu“.

- Advertisement -

Navodi da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez. „Politika ‘dve stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“, ocenio je Čanak. 

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin „ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj pripada istorijski, kulturološki i politički“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti