ČANAK OKAČIO TRANSPARENT O MLADIĆU: „Je*o ja mater i njemu i onome kome je on heroj“

1
219

Na sedištu Lige socijaldemokrata Vojvodine jutros je osvanuo dvospratni transparent uprljan „krvlju“ i sa porukom da je Ratko Mladić ratni zločinac.

Poruka je osvanula samo nekoliko dana nakon što su grafiti podrške Mladiću bili napisani na zgradi na Trgu mladenaca gde je smeštena Liga.

Na velikom belom platnu piše velikim slovima „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“, a ispod je poruka „Uostalom, jebo mu ja mater, kao i onome kome je on heroj“ i potpis N.Č, što je evidentno poruka lidera ove stranke, Nenada Čanka.

Malo je problem kada nemaš ravnu fasadu, ali… valjda može da se pročita. Da ne bude zablude. Jer: Politika i opozicionarstvo u Srbiji se ne mere time ‘ko je za ili protiv Vučića’ nego ‘da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci’. I jedino tako„, kaže Čanak na svom Tviter nalogu. 

Ovaj transparent, ali i uništavanje murala Ratku Mladiću od strane ligaša u Novom Sadu i okolini, usledio je nakon neuspelog pokušaja nevladinih aktivista da uklone mural Ratka Mladića u Beogradu koji čuvaju desničari.

Nakon što je LSV podržala uklanjanje murala u prestonici i njihovi aktivisti prekrečili slične poruke na području Novog Sada, na sedištu ove stranke su se pojavile poruke podrške ratnom komandantu bosanskih Srba osuđenom za zločine u Srebrenici, kao i uvredljivi grafiti na račun Nenada Čanka.

1 COMMENT

Ostavite komentar