ČANAK: ”Možemo u vladu, ali bez SPS”

Obavezno pročitajte

Čanak o izborima

Predsednik LSV i jedan od lidera Vojvođanskog fronta i Ujedinjene demokratske Srbije Nenad Čanak izjavio je da su se oko liste UDS za parlamentarne izbore okupili ljudi koji veruju u Vojvodinu i demokratsku Srbiju, kao i da je jedini način da se dođe do toga kroz institucije sistema i na izborima, preneo je N1.

“Lista broj 7, Ujedinjena demokratska Srbija, je lista koja će nas uvesti u parlament iz koga možemo da izađemo, ako treba, i na ulicu. Ali sa druge strane, sa ulica da uđemo u Skupštinu možemo samo izborima”, rekao je Čanak, prenosi UDS.

- Advertisement -
čanak,

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Čanak je izjavio da Ujedinjena demokratska Srbija posle izbora može ući u novu vladu samo ako to znači zabranu Socijalističke partije Srbije. 

Čanak je za Danas ocenio da je SPS karijeristička organizacija vlastohlepnih birokrata, bez ikakvih tragova bilo kakve ideologije i da je zbog izostanka lustracije SPS uspeo da otvoreno ne bude u vlasti samo od 2000. do 2003. godine. 

On dodaje i da nema opravdanja za neučestvovanje u izborima i da mu ne pada napamet da polemiše sa “kukavicama i prevrtljivcima”, koji bi na izbore išli samo da im neko garantuje pobedu. 

“Znate, prosto je uvredljivo sa koliko se ostrašćenosti jedan deo slobodnih medija stavio na stranu bojkotaša, ne želeći da čuju ijedan argument i stavljajući se otvoreno u bojkotašku kampanju, a diskreditujući one koji su i u mnogo težim uslovima izlazili na izbore i postizali rezultate”, ocenio je Čanak.

SourceNedeljnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu