ČAČANSKI ĐACI PONOVO NA ULICAMA, DIGLI SE PROTIV VUČIĆA: Nismo zgubidani, Rio Tinto, MRŠ IZ SRBIJE! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Čačanski srednjoškolci još jednom su odlučili da izađu na ulice i iskažu stav na društvene teme, ovoga puta o iskopavanju litijuma. Zajedničkim dogovorom učeničkih parlamenata svih srednjih škola, dogovoren je skup na Gradskom trgu, gde se okupio veliki broj srednjškolaca.

– Mi, učenici srednjih škola u Čačku, želimo da pokažemo svoj stav o iskopavanju litijuma. Brinemo za javno zdravlje i našu budućnost – navodi se u obaveštenju koje je prosleđeno redakcijama i koje je istaknuto na društvenim mrežama.

Ne damo Srbiju i nećemo dozvoliti iskopavanja koja planira kompanija „Rio Tinto“ u našoj zemlji poručili su danas u Čačku učenici Gimnazije i Tehničke škole u tom gradu.

- Advertisement -

Iako danas u Čačku nije bio politički protest, pojedini revoltirani đaci su uzvikivali „Vučiću, pederu“ . Neki su nosili transparente na kojima je pisalo „Nećemo litijum“, a podršku su im pružili profesori, kao i predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak.

Poslednji put učenici srednjih škola izašli su na ulice 4. aprila 2017. godine, kada su digli glas protiv diktature Aleksandra Vučića. Mladi Čačani su uzvikivali: „Vučiću, lopove“ i „Nećemo tiraniju“, a nosili su transparente sa natpisima: „Sloboda medija“, „Preuzmite odgovornost, a ne sendvič“, „Vučić nije moj predsednik“ i „Stop diktaturi“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu