BUJANOVAC: Istaknuta zastava Albanije, SRBIJO SPAVAŠ!

Obavezno pročitajte

Bujanovac, 27. novembar 2020. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa najavio je da će i sutra (28. novembar), povodom Dana zastave – nacionalnog praznika Albanije – istaći albansku zastavu na zgradi u kojoj je sedište Saveta. Okupljanje građana i proslavu NSA ove godine neće organizovati zbog mera protiv korone.

-Nikakve prijave me ne mogu sprečiti da i sutra istaknem albansku zastavu. To ne može da zaustavi Albance da ističu svoje simbole. Nije na državi da određuje simbole jedne zajednice već to određuje sama zajednica – kaže Mustafa za Bujanovačke.

bujanovac,

Zbog isticanja zastave i kršenja zakona protiv njega su podizane prekršajne prijave i ove i prethodnih godina, a za isti prekršaj je u oktobru sudski poziv dobio i direktor Doma kulture u Bujanovcu Jetmir Ismaili.

- Advertisement -

Promenu zakona koji reguliše upotrebu nacionalnih simbola manjinskih zajednica u Srbiji, kojim je, inače, zabranjeno manjinama da koriste simbole identične simbolima drugih država, juče je zatražio poslanik Šaip Kamberi, ističući u Skupštini Srbije zastavu Albanije.

Za razliku od prethodnih godina kada se nacionalni praznik Albanije u Bujanovcu obeležavao okupljanjem  i manifestacijama na gradskom trgu i u Domu kulture, ove godine će NSA obeležavanje organizovati u svom sedištu zbog mera protiv širenja korona virusa.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu