24.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

EU UDARILA NA VUČIĆA: Otvorićemo poglavlja kad se budu poštovala ljudska prava u Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kada Srbija poboljša demokratiju, vladavinu prava, omogući pluralizam medija i poštovanje ljudskih prava tražićemo od Saveta EU da otvori nova poglavlja i nastavi sa pristupanjem, napisala je na Tviteru poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon Taubadel, prenosi portal „European western Balkans“.

Ona se oglasila povodom napada nakon njene ocene da je dobra vest to što Savet neće otvoriti nova poglavlja sa, zbog pogoršanog stanja demokratije u zemlji tokom 2020. godine.

- Advertisement -

“Da se ne shvati pogrešno. Svako od nas želi da vidi Srbiju u EU. Dakle, založila sam se za demokratiju, ljudska prava, vladavinu prava i pluralizam medija. Ovo nije antisrpski stav, već proevropski i nadam se evropskom putu Srbije”, napisala ja Fon Kramon Taubadel.

srbij,
Foto: Shutterstock

Ona je istakla da je dobar signal ukoliko Evropska komisija ne želi da otvara nova poglavlja sa Srbijom, jer se EU mora držati sopstvenih pravila i vrednosti.

“Oliver Varhelji je nekoliko puta rekao da su osnovne vrednosti na prvom mestu. Ako želi da postane članica Evropske unije, mora da učini više. Postavili smo pravila – moramo ih poštovati”, zaključila je poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti