„BUDIMO OTVORENI ZA STVARANJE NARODNOG POKRETA ZA DRŽAVU“: Vučević ne isključuje izlazak na izbore

Obavezno pročitajte

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je na početku sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS u Domu sindikata da traži od svoje stranke podršku za stvaranje Narodnog pokreta za državu.

On kaže da je „potrebno u teškim trenucima svi da se okupimo za Srbiju, svi koji želimo normalnost“.

- Advertisement -

„Potrebne su nam sve snage dobrih i važnih ljudi, svaki glas mudrosti, da prebrodimo ovo teško vreme. Zato je važno da pokušamo da napravimo viši oblik organizacije, gde bismo preuzeli taj teret organizovanja političkih aktivnosti, a bili bismo slobodni mnogo više nego ranije da sagledamo i uvažimo stavove onih koji nisu u našoj organizaciji, a mogu da pomognu našoj zemlji“, rekao je Vučić, prenosi N1.

Dodao je da bi u tom pokretu bilo i mnogo nestranačkih ličnosti, „kojima bismo dali značajnu podršku da zajednički radimo za boljitak Srbije“.

On je za to zatražio podršku od članova stranke, dodajući da ne želi „da neki predsednik opštinskog odbora ne želi da vidi nekog uglednog intelektualca, zato što bi mogao da bude konkurencija u stranci“.

„Budimo otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu. Potrebno je u teškim trenucima svi da se okupimo za Srbiju, svi koji želimo normalnost“, poručio je Vučić.

Dodao je da će pokret biti „jedina srpska opcija, mislim građana Srbije, ne mislim isključivo Srba, koja će da brine o interesima Srbije“.

„Zato je potrebno ići u narod, prihvatiti oberučke ljude“, istakao je.

Kazao je da na političkoj sceni „treba da vidimo neke nove ljude, i u našoj stranci, i zato je važna Skupština (SNS)“, koju je najavio da će sazvati za 27. maj.

„Dolazi vreme za podmlađivanje“, naveo je i dodao da se ne radi samo o ljudima koji su mladi, već i o onima koji nisu politički potrošeni.

„Nedovoljno često držimo sednice GO i dobro je da se okupimo i saslušamo jedni druge. Oko skupštine stranke, u skladu sa statutom SNS, o čemu smo na Predsedništvu pričali, 26. ili 27. aprila, sazvaću skupštinu za 27. maj ove godine. I u toku su već unutarstranački izbori, negde se odvijaju na dobar način, negde na manje dobar način“, rekao je Vučić.

Dodao je da naprednjaci treba da se pripreme za težak period, kao i da će se zemlje suočavati sa dodatnim pritiscima oko KiM.

Vučević: Novi pokret ili ide na izbore ili će biti savetodavno telo SNS

Predsedništvo i Glavni odbor Srpske napredne stranke jednoglasno su podržali predlog Aleksandra Vučića za formiranje narodnog pokreta za državu, izjavio je na konferenciji za medije potpredsednik SNS Miloš Vučević.

On je istakao da je podržan i Vučićev predlog da se period do održavanja partijskog kongresa, na kome to treba da bude usvojeno, iskoristi za razgovore sa svim strankama i nestračkim javnim ličnostima koje to podržavaju.

Do odluke Skupštine stranke neće biti formalno-pravnih aktivnosti oko osnivanja, ni oko imena novog pokreta, kazao je Vučević.

On je istakao da će, ako i Skupština SNS usvoji Vučićev predlog, postojati dve opcije – da novi pokret ide na naredne izbore, ili da bude samo savetodavno telo „naprednjaka“.

„Sve je stvar dogovora, ali ne mogu da isključim mogućnost da će pokret učestvovati na narednim izborima“, naveo je Vučević, dodavši da za pristupanje nisu postavljane nikakve „crvene linije“, ali da je svima u političkom životu Srbije jasno ko tu ne može da bude.

„Nismo danas raspravljali ko može, a ko ne može da uđe, to je samo ideja, a spremni smo da razgovaramo sa svima kojima je Srbija na prvom mestu“, naglasio je on.

Govoreći o aktivnostima SNS do kongresa 27. maja, on je istakao da je partija fokusirana na rad sa građanima – i simpatizerima i onima koji to nisu, jer je ta komunikacija „uslov opstanka stranke i njene borbenosti“.

Na pitanje da li će najavljeni Vučićev obilazak Srbije u cilju stvaranja novog pokreta biti i u sklopu jačanja SNS i najavljenih kadrovskih promena u opštinskim odborima, Vučević je odgovorio da to „nema veze sa stranačkom kampanjom“, jer je obaveza predsednika da obilazi zemlju i razgovara sa ljudima, a ne samo da sedi u svom kabinetu.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu