BRZA OSVETA IRANA: Pohapšena lica osumnjičena za ubistvo naučnika!

Obavezno pročitajte

Iranske službe izvršile hapšenja

Bezbednosne službe su identifikovale i uhapsile nekoliko osoba koje su umešane u ubistvo iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada, saopštio je pomoćnik predsednika parlamenta zemlje Hosein Amir Abdolahain za televiziju „Al Alam“.

„Osobe koje su umešane u izvršenje tog ubistva, od kojih su deo identifikovale i čak uhapsile naše bezbednosne službe, neće izbeći pravdu“, rekao je on, ne navodeći nikakve detalje.

Abdolahain je za ubistvo okrivio Izrael, istakavši da je ta zemlja „odigrala svoju ulogu“ u tom pitanju. Zvaničnik pretpostavlja da su u atentat umešane i „američke ili druge obaveštajne službe“.

iran

Prema rečima Abdolahaina, Izrael je ranije u te svrhe koristio sredstva stranih obaveštajnih službi i nije uključivao svoje „izvršioce“.

Podsetimo, Mohsen Fahrizade je ubijen u provinciji Teheran 27. novembra. Fahrizade je bio teško ranjen i preminuo je u bolnici. Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je ubijeni naučnik bio šef organizacije za istraživanje i inovacije u tom Ministarstvu. Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif ranije je ukazao na dokaze o umešanosti Izraela u ubistvo fizičara i pozvao međunarodnu zajednicu da prekine politiku dvostrukih standarda i osudi čin „državnog terorizma“. Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da atentat na fizičara neće ostati bez odgovora.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu