17.3 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

BROD TONE: Aktivista SNS se izvinjava zbog neispunjenih obećanja– a znao je da laže!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aktivista Srpske napredne stranke Bojan Radić našao se u problemu jer je godinama, kako kaže, stanovnicima u najvećeg zaječarskog sela Rgotina davao lažna obećanja da bi glasali za njegovu stranku, misleći da su prava. Obećavao je asfaltiranje ulica, rekonstrukciju Doma kulture i još mnogo toga. Danas tvrdi da ni sam nije znao da to nije ni u planu. Sada je, kaže, „na meti“ meštana, pa je rešio da im se javno izvini.

FOTO: Printscreen/N1FOTO: Printscreen/N1 

Rgotina je jedno od najvećih sela u okolini Zaječara, sa više od hiljadu glasača, kaže Bojan Radić, dogogodišnji aktivista i član SNS,

- Advertisement -

– Za sve ove godine što ja znam da su ispunili to je jedna i po ulica što je urađena u selu – kaže Radić za N1.

Kaže da do pre nekoliko godina aktivno nagovarao meštane da glasaju za njegovu stranku, a to potvrđuju i u selu. Govori da je i sam ljut na lokalnu samoupravu jer ispada da je “uprljao obraz kod svojih ljudi” zbog neispunjenih obećanja. Dom kulture netaknut, iako je obećano da će biti renoviran. Centar sela – kao ratna razglednica.

Zajedno sa propašću sela, propao mu je ugled, kaže, a meštani su na njega ljuti.

- Advertisement -

Opisuje kako pred izbore dolaze funkcioneri i obećavaju da će sanirati školu, ulice, crkvu, bioskop, a posle izbora se ne javljaju, ili obećavaju da će biti urađeno, ili kažu da se radi o privatnom vlasništvu i da ne mogu ništa.

Kaže da je SNS u tom mestu dobijao izbore sa velikim procentom glasova.

– Mislim da ne treba ništa više meštanima obećavati kada ništa do sada nije ispunjeno – kaže Radić, koji je aktivista naprednjaka dok vodi reportera N1 kroz ruševnu bioskopsku salu za koju kaže da je bila najbolja u okrugu.

Na pitanje da li se boji odmazde, pita zašto bi se bojao. Dodaje da ostaje aktivista SNS i smatra da bi predsednik Aleksandar Vučić bio “mnogo razočaran” kada bi znao kakvo je stanje.

– Verujem da ne zna ni delić ovoga što vi vidite – kazao je Radić, koji ističe da on i njegovi saradnici nisu davali obećanja u svoje ime i nisu od toga profitirali.

Još jedan meštanin Rgotine koji je pričao za N1 seća se kako je jedna ulica u selu asfaltirana dva dana pred dolazak ministra Siniše Malog.

Seća se i kada je u selu bio predsednik Vučić i pitao šta je urađeno u Rgotini i kada će biti sve ulice sređene, a lokalni čelnici mu rekli “ove godine”.

– Od obećanja ništa, barem za sada – kaže on.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti