22.1 C
Belgrade
sreda, 6 jula, 2022

BRNABIĆKA BRANI MENTORA KOJI JE PROZVAO SRBIJU OKO SREBRENICE: Boreljovi navodi o poricanju genocida nisu upućeni Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom.

Kako je navela na svom tviter nalogu, Brnabić je tim susretom završila današnju posetu Briselu.

Premijerka se danas sastala sa više zvaničnika Evropske unije i razgovarala o evropskom putu Srbije, reformama u oblasti vladavine prava i o dijalogu sa Prištinom.

- Advertisement -

Brnabić: Svi istakli značaj referenduma

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o navodima visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepa Borelja o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

- Advertisement -

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i deo evropskih vrednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Mecole u Briselu otkako je postala predsednica Evropskog parlamenta bio sa našom delegacijom.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti