23.2 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

BRNABIĆEVA: Srbija donira 2 miliona evra Albaniji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija će donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija „Zajedno za Albaniju“, kazala da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

- Advertisement -

  • Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na “mini šengen“ inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja – rekla je Brnabić.

Pored toga što je predstavljala Srbiju na donatorskoj konferenciji, premijerka se sastala sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, a imala je i radni ručak sa komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Brnabić je ocenila da su ti razgovori bili jako dobri i istakla da su svi pohvalili napredak Srbije.

  • Sa predsednikom Evropskog parlamenta smo se dogovarali da odmah nakon izbora poseti Srbiju i novi saziv parlamenta, što je dosta dobro za našu dalju evropsku perspektivu. Sa predsednikom EK je bio jako konkretan razgovor oko napretka Srbije i posvećenosti nove Evropske komisije agendi proširenja – rekla je Brnabić.
- Advertisement -

Predsednica Vlade Srbije kaže da je zahvalila šefici Evropske komisije koja je, navodi, otvoreno pričala o tome koliko je Zapadni Balkan važan za EU i koliko je važna agenda proširenja.

Kako ističe, nova EK će nastaviti da insistira na tome da bez Zapadnog Balkana Evropska unija nije kompletna.

- Advertisement -
Sourcerepublika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti