0.3 C
Belgrade
sreda, 19 januara, 2022

BRNABIĆEVA: Penzioneri neposlušni, kazne od 150.000 dinara za one koji izlaze (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je usvajanje dodatnih mera zbog građanske neposlušnosti u vezi sa nepoštovanjem mera propisanih uvođenjem vanrednog stanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će svi koji prekrše samoizolaciju biti novčano kažnjeni u iznosu od 150.000 dinara.

- Advertisement -

„Penzioneri nisu poslušali naš apel i sve u svemu smo se na sastanku kriznog štaba svi složili da je situacija u vezi sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća“, rekla je premijerka i najavila sednicu Vlade na kojoj će se usvojiti dodatne mere.

„Dodatno ćemo pooštriti mere za rad restorana i kafića, odnosno broj ljudi koji mogu da budu u kafićima. Nećemo ograničavati broj ljudi, nego mere po kvadratnom metru“, kaže.

Razlog za nove mere je to što je, kako je rekla, situacija u vezi sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća.

- Advertisement -

„Ovo što danas vidimo na ulicama Beograda, a slično je i u drugim, da je gužva veća nego uobičajna, radnih, normalnih dana… Penzioneri nisu poslušali naše apele, preklinjanje da budu u kućama i veliki broj ih je na ulicama, u bankama, na šalterima javnih službi“, rekla je Brnabić na pres konferenciji u vladi nakon sastanka „zdravstvenog“ kriznog štaba.

Zato će vlada na sednici usvojiti dodatne mere, zbog takve situacije.

„Pre svega, dodatno ćemo pooštriti mere za rad kafića i restorana, odnosno broj osoba koje mogu da budu u kafićima i restoranima, ali nije namera da organičimo po broju ljudi, jer može se imati mali kafić, pa je gužva i sa manje od 50 ljudi. Usvojićemo mere po kvadratnom metru po osobi“, rekla je Brnabić.

Zatvaraju se šalteri javnih službi, lekovi na listi zabrane izvoza

„Zatvorićemo sve šaltere javnih službi, i na republičkom i na lokalnom nivou“, kaže premijerka, a kao razlog navodi velike gužve.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti