13.5 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

BRNABIĆEVA: Inspekcija će kontrolisati ko ne poštuje mere

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Brnabić o novim merama i kontroli

Nove mere Vlade Srbije stupaju na snagu sutra, a kako je danas rekla premijerka Srbije Ana Branbić, njihovo sprovođenje će kontrolisati krizni štabovi na lokalu, odnosno nadležne službe i komunalna policija, ali pre svega inspekcija.

Nove mere koje važe od sutra su obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, kao i na otvorenom gde je nemoguće ostvariti distancu od 1,5 metra. Uz to, zabranjeno je okupljanje na otovorenom više od 10 ljudi.

- Advertisement -

Ipak, ona je naglasila da ne posotji zemlja sa dovoljno inspektora ili pripadnika policije ili komunalne milice koja može sve to da iskotrnolliše.

– Zato je veoma važna odgovornost građana – istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, jako je teška situacija, i zadnjih 24 sata isto, iako postoji blagi optimizam po pitanju toga da se građani ipak pridržavaju mera.

- Advertisement -

– Vidim da su građani disciplionvani. Niko ne može u dovoljnoj meri da nas juri i kontroliše. Odgovornost je najbitnija i to će se odraziti na sve brojke – pregleda, zaraženih, onih na respiratorima – istakla je Brnabić i dodala kotrolisaćemo, ali je pre svega važna uloga svih nas.

Moramo da razmišljamo da zaštitimo sebe i svoje bližnje, istakla je na današnjoj pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti