6.9 C
Belgrade
petak, 15 oktobra, 2021

BRNABIĆ U STRAHU OD PROTESTA: Ne verujem da zaključavanje ima efekta, kao ni propusnice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Ana Brnabić najavila je sednicu Kriznog štaba za borbu protiv kovida za sledeću nedelju. Dodala je da Krizni štab “nije ukinut”, da to telo radi i kad nema sednice i istakla da ne veruje u restriktivne mere, jer je vakcinacija jedini izlaz.

Ana Brnabić je navela da bi uvođenje restriktivnih mera dalo rezultate, koji bi se kroz neko vreme opet izgubili, pa bi opet trebalo uvoditi restriktivne mere što bi završilo u nebrojeno talasa.

Mentalno zdravlje nacije ne može da izdrži taj krug unedogled, dodala je Brnabićeva, posle obilaska izložbe radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Jugoslovenskoj kinoteci.

- Advertisement -

Zbog toga je strategija – vakcinacija građana Srbije, odnosno primanje prve i treće doze vakcina, istakla je premijerka.

Podsetila je da su u Srbiji na snazi mere nošenja maske u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom gde su ljudi blizu jedni drugima.

Premijerka je ocenila da bi uvođenje restriktivnih mera sada kao u vreme kada vakcina nije postojala bilo priznanje da vakcinacija nije važna.

- Advertisement -

Apelovala je na solidarnost i odgovornost kako bi se povećao broj vakcinisanih, i ponovila da država sama ne može da pobedi pandemiju nego da joj u tome treba podrška građana, odnosno da pobede zajedno.

Ružić: Tim ministarstva i “Batuta” svakodnevno analizira situaciju

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da veruje da je u školama prisutna veća rezistencija na kovid zbog preduzetih mera, te odgovornog ponašanja nastavnika i učenika.

Tokom posete Muzeju jugoslovenske kinoteke Ružić je rekao da je uz borbu protiv kovida značajno obezbediti i održanje procesa sticanja znanja.

Naglasio je da tim ministarstva i Instituta za javno zdravlje “Batut” svakodnevno analizira situaciju i usklađuje mere.

Ružić je podsetio da u školskim klupama nije opšta populacija, već mlađa.

Rekao je da se komunikacija sa članovima Kriznog štaba za borbu protiv kovida održava i u periodima između sednica.

Apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu jer je to jedini pravi način borbe protiv kovida.

- Advertisement -
SourceRTS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti