BRNABIĆ OTKRILA: Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja u svetu

Obavezno pročitajte

Brnabićeva o vakcini

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija radi na tome da medju prvih 20 zemalja u svetu dobije vakcinu za korona virus i da o tome pregovara sa „raznim kompanijama i partnerima“.

- Advertisement -

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve „dok stručne službe ne izađu s tim“.

„Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo medju prvima“, rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog korona virusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom lečenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

„To znači da su gradjani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv korona virusa i da mere daju razultete“, naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smeštena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu