ČALE NAJAVIO AUTOPUT VELIKE ALBANIJE, PUT DROGE: Ana Brnabić obećala izgradnju autoputa od Niša do Drača!

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će verovatno biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbeznednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih, rekla je Brnabić za TV Pink.

U petak sam imala sastanak sa našim nacinalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

- Advertisement -
brnabic,

2020. godine bila je fer izborna utakmica, “ bolja nego kada su marinike, đilasi i jeremići bili na vlasti“.

Brnabić je rekla da ona, kao predstavnica izvršne vlasti, ne učestvuje u međustranačkom dijalogu, ali je istakla da Vlada Srbije čini sve da se primene preporuke ODIHR kada je reč o izbornom procesu.

Nama je u interesu da dijalog bude uspešan i da Vlada dobije pohvale za ono što smo uradili u smislu ODIHR preporuka, objasnila je Brnabić, koja smatra da je i 2020. godine bila fer izborna utakmica, “ bolja nego kada su marinike, đilasi i jeremići bili na vlasti“.

Jaka i stabilna Srbija, nažalost, ne odgovara mnogima, ukazala je Brnabić i napomenula da su brojne rezolucije deo jedne dobro osmišljene priče koja se usmerava spolja i iznutra kako bi se Srbija uzdrmala i poljuljala.

Naše je, da uprkos tim pritiscima, nastavimo da radimo, ne gubimo fokus, ne nasedamo na provokacije i nastavimo da radimo na snaženju regiona. Nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona, poručil je Brnabić.

Iako neke naše kolege iz regiona imaju svoju ulogu u destabilizaciji Srbije, ona poručuje da mi moramo da budemo pametniji, pružimo ruku, ne nasedamo na provokacije i gradimo stabilan region.

Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom

Užasni su pritisci, opisala je Brnabić i dodala da mediji nisu baš obratili pažnju na izjavu Aljbina Kurtija da je ono što se dogodilo u Srebrenici najgori zločin od kraja Prvog svetskog rata.

Moja je želja, da bude potpuno jasno svima – drugačija budućnost. Ne da pričamo o prošlosti, već šta sve zajedno možemo da uradimo da bi ovaj region bio jedan od najprosperitetnijih regiona Evrope, rekla je Brnabić.

Ne kažem da su svi protiv Srbije, apsolutno to ne kažem. Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom, istakla je ona i dodala da toga ne bi bilo bez uloge Aleksandra Vučića, koji je trasirao put drugačijoj saradnji u regionu.

Do kraja septembra krećemo u izgradnju autoputa mira, od Niša do Drača, najavila je Brnabić.

Upitana o izjavi potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da „mu se ne sviđa tonalitet“ iz Srbije, ona je odgovorila da mu se sviđao tonalitet kada su se čuli telefonom i kada su bile potrebne vakcine.

Ako mu se ne sviđa tonalitet, probaću da otpevam nešto sledeći put, ironično je odgovorila Brnabić i naglasila da nju interesuju dve stvari – položaj srpskog naroda i zajednički regionalni projekti.

Do kraja godine završavamo deonicu do Požege, nastavljamo ka Boljarima, jer mi mislimo da putevi spajaju, zaključiča je Brnabić.

SourceFonet

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu