29.9 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

BRNABIĆ O OSTAVCI NA POSLANIČKO MESTO: Razlog nije kritika opozicije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ostavku na mesto poslanika nisam podnela zbog kritika opozicije, rekla je jutros predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navela da je ostavku kod notara overila još ujutru na dan kada je podnela, ali je želela da iskoristi svoje pravo da učestvuje u skupštinskoj raspravi i da ostavku podnese nakon verifikacije svog poslaničkog mandata.

„Kritike opozicije pokazuju koliko oni ne poznaju zakon, ne poznaju ga čak ni njihovi pravnici. To što sam bila kao poslanik u skupštini nije kršenje Ustava, jer kada je raspuštena skupština – raspuštena je i vlada. Mi smo u tehničko mandatu, a ja u ostavci, nije me birao sadašnji saziv skupštine i ja imam pravo da budem na listi, da budem birana i moja je obaveza da verifikujem svoj poslanički mandat“, rekla je premijerka gostujući na RTS-u, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Pojasnila je da je podnela ostavku, jer je smatrala da nije u redu da čak ni kao premijer u tehničkom mandatu glasa za predsednika Narodne skupštine, iako bi to bilo u skladu sa Ustavom.

Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedelja dobiti novu vladu.     

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti