BRNABIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Ništa se ne krije, ništa se neće odlučiti bez naroda

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s međunarodnim izaslanicima, jasno i nedvosmisleno rekao da je Srbija spremna da razgovara o konceptu evropskog predloga, ali je istakla da „da jednu stvar ne možemo da damo“.

Aleksandar Vučić će uz podršku svih nas umeti to da sačuva, a kakvi god pritisci bili da jednu, najvažniju i najznačaniju stvar za naš nacionalni interes neće ugroziti ili da budem preciznija uspeće to da sačuva, rekla je Brnabić za TV Pink.

- Advertisement -

Ništa se ne krije, ništa se neće odlučiti bez naših građana i naroda, rekla je Brnabić i objasnila da će predsednik Srbije o razgovorima sa međunarodnim diplomatama razgovarati sa predstavnicima vlade, parlamenta, i obavestiti i građane.

Najvažnije je da kažem da nikada ništa nećemo kriti. Politika predsednika Vučića jeste da potpuno otvoreno i transparentno razgovaramo s našim narodom i da kažemo kakva je situacija i šta je na stolu, navela je ona.

Vučić nikada jasnije i direktnije govorio, a da ne kompromituje našu poziciju, jer francusko-nemački predlog nije javan, on je upravo o toj stvari pričao, rekla je Brnabić. Premijerka je ponovila da je Vučić u kratkom obraćanju rekao da „jednu stvar“ ne možemo da damo, ali da je Srbija spremna da razgovara o konceptu, o tome kako da ne bude zamrznutog konflikta.

Ja sam posle toga pričala sa njim, rekla je Brnabić, ali i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i drugima, koji su mi preneli da nikada nisu videli Vučića takvog, eksplicitnog i direktnog i u takvom raspoloženju prema svojim sagovornicima. Ali, došlo je do toga da moramo da donesemo neke teške odluke, a kakve i u kojoj meri i kom opsegu, pričaćemo o tome, najavila je ona.

Želim da ljudi razumeju dve stvari, da sa jedne strane postoji taj jedini najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora i sa druge strane da znamo da ne možemo da ugrozimo sve ono štp smo postigli u smislu životnog standarda, rekla je premijerka.

Ne mogu da govirm kakvi su ultimatumi postavljeni pred Srbiju, ali mogu da kažem da neće biti nikakvih iznenađenja, zahvaljujući predsedniku Vučići i njegovoj odgovornosti i borbi, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da je ono što govore opozicija i pojedini mediji „sramota“ i pokušaji da se dobiju politički poeni na račun sopstvene zemlje.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu