BRNABIĆ: Krizni štab će pričati o tome da se propusnice uvedu i u drugim objektima!

Obavezno pročitajte

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Brnabić je kazala da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

„Učili smo od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo“, rekla je Brnabić na panelu „Imunizacija mladih“, koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka. Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

- Advertisement -

„Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde, a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će širiti obim kovid propusnica, ali i da tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru“, rekla je Brmabić.

„To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije da zastitimo živote i zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju jer je ova pandemija izuzetno skupa“, naglasila je Brnabić. Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija virusa korona mnogo uzela. Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da ne znači da će tako ostati, naročiti, ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu