-0.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

BRNABIĆ GA PRIMILA, SAD NAGOVARA I NAROD DA GA PRIMI: Potreban je buster, bez vakcinacije mere teško daju rezultate!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukoliko se ne vakcinišemo teško koje mere će dati rezultate kakve želimo, a to je da prekinemo pandemiju koronavirusa, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je tako, u Vladi Srbije, odgovorila na pitanje novinara zašto na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba nisu pooštrene mere i kako ćemo se boriti sa rizicima, imajuću u vidu predstojeće proslave praznika i dolazak turista.

Brnabićeva je rekla da je na sednici bilo reči i o tome da kovid propusnice traju 24 sata i dodala da ni u medicinskom delu Kriznog štaba nije bilo jedinstvenog mišljenja o tome.

- Advertisement -

Ponovila je da je jedini izlaz iz ove situacije vakcinacija i dodala da je trenutno oko 58,3 odsto građana Srbije primilo prvu dozu vakcine protiv korone, oko 57 odsto je vakcinisano i drugom dozom, dok je oko 31 odsto stanovništva primilo i treću (buster) dozu, javlja Tanjug.

„Nažalost, primećujemo trend da kada se situacija smiruje, kada padaju brojevi novozaraženih, ljudi prestaju da se vakcinišu, uključjući i to da prestaju da primaju buster dozu što je izuzetno loše”, rekla je Brnabićeva.

Navela je da trenutno imamo oko 3,7 odsto vakcinisanih u uzrastu od 12 do 17 godina i nešto iznad 29 odsto vakcinisanih u populaciji od 18 do 30 godina starosti.

- Advertisement -

Još jednom je apelovala na sve da se vakcinišu, navodeći da, ako bi se vakcinisali i poštovali postojeće mere, ne bismo imali porast broja zaraženih.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti