14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 20 septembra, 2021

VOJSKA NA ULICAMA: Britanija uvodi KORONA DIKTATURU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Britanija u haosu

Boris Džonson predstavio je pooštrene mere za sprečavanje širenja epidemije. One bi mogle da ostanu na snazi šest meseci.

„Nalazimo se na opasnoj prekretnici u borbi protiv koronavirusa i ove mere bi mogle da ostanu na snazi šest meseci, što podrazumeva da će važiti za Božić i Novu godinu“, poručio je britanski premijer.

- Advertisement -

Džonson je poručio građanima Engleske da, ukoliko su u mogućnosti, rade od kuća, a barovima i restoranima da zatvaraju ranije, u 22 sata kako bi se sprečilo brzo širenje drugog talasa koronavirusa i da goste služe samo za stolovma.

Koliko je situacija ozbiljna svedoči i podatak da je vojska dobila ovlašćenja da pomaže policiji u sprovođenju pooštrenih odredaba.

„Zadržavamo pravo da rasporedimo veću silu sa znato restriktivnijim merama“, rekao je Džonson u obraćanju poslanicima Britanskog parlamenta

- Advertisement -

Ove mere se donose samo dan nakon što su su zdravstveni stručnjaci upozorili da će se Britanija suočiti sa eksponencijalnom rastućom stopom smrtnosti u roku od nekoliko nedelja, ako se ne preduzmu hitne mere. Ukoliko to bude slučaj, oni će do novembra imati 50.000 novoobolelih i 200 preminulih dnevno.

Podsetimo, Britanija beleži više od 6.000 novoobolelih dnevno, a broj prijema u bolnice se udvostručuje na svakih osam dana.

Do sada je u toj državi preminulo najviše osoba u Evropi – 41.788 osoba, dok je 398.625 obolelo.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti