19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

BRITANCI DIŽU I VOJSKU PROTIV ANTIVAKSERA: Bitka se zaoštrava!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Značajan broj Britanaca skeptičan je prema vakcini protiv virusa korona, a mediji izveštavaju da je vojska navodno aktivirala jedinicu za „informativni rat“ sa ciljem suzbijanja širenja onlajn propagande protiv vakcinacije.
Kako se očekuje, distribucija vakcine krenuće sledećeg meseca, ali se vlada u Londonu suočava sa problemom kako da ubedi građane da je prime.


Prema nedavnim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, više od trećine Britanaca se izjasnilo da nisu sigurni, odnosno da je mala verovatnoća da će se vakcinisati.

Ministri se spremaju da pokrenu masovnu kampanju da bi ubedili ljude da se vakcinišu, a iza scene britanska vojska je, kako je objavio „Sandej tajms“, angažovala specijalnu jedinicu čiji je zadatak da prati i suprotstavi se onlajn propagandi protiv vakcinacije.

- Advertisement -

Reč je o jedinici 77. Brigade koja je formirana 2010. i koja je sarađivala sa timovima za psihološke operacije u Avganistanu.

Mediji, takođe, navode da je ta jedinica otvorila i lažne profile na društvenim mrežama kako bi uticala na javno mnjenje.

„Tajms“ piše i da ta jedinica „već nadgleda sajber prostor koji se odnosi na sadržaj o Kovidu-19“.

- Advertisement -

„Tajms“ ne iznosi detalje o tome na koji način će se tačno specijalna jedinica boriti protiv sadržaja koji propagiraju odbijanje vakcine.

Neimenovani portparol britanskog Ministarstva odbrane izjavio je za „Tajms“ da napori brigade nisu usmereni na britansku populaciju, a procureli dokumenti navodno sugerišu da njihova strategija uključuje „skupljanje dokaza o dezinformacijama o vakcini iz neprijateljskih država, uključujući Rusiju“, prenosi RT.

U Britaniji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno više od 1,6 miliona slučajeva virusa korona, a preko 57.000 ljudi je umrlo.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti