BRIFING RUSKE VOJSKE: Odbijen napad ukrajinskih trupa u Harkovskoj oblasti

0
17

Ruska vojska je sprečila napad ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine, ojačane grupom plaćenika, pokušale su da izvedu napad iz područja sela Peršotravnjevo, Kislovka, Krahmaljno u Harkovskoj oblasti.

Međutim, usledio je odgovor ruske artiljerije i jurišne i udarne avijacije. Likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika i plaćenika, tri tenka, jedno borbeno vozilo pešadije i dva oklopna transportera

Ruska vojska je tokom ofanzive u DNR likvidirala više od 120 ukrajinskih vojnika. Uništena su i dva tenka, tri oklopna vozila i sedam automobila.

U napadima ruske avijacije, raketnih snaga i artiljerije uništeno je devet komandnih mesta ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti, DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i 86 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojna tehnika u 176 rejona.

U DNR je uništen radar američke proizvodnje AN/TPQ-50.

U području Krasnog Limana u DNR sprečen je pokušaj ukrajinske vojske da izvede napad u pravcu mesta Červonopopovka i Ploščanka u LNR i likvidirano je do 50 ukrajinskih vojnika.

Ostavite komentar