Brazil zabranio seriju Netflix-a o gej Isusu, nakon što je spaljeno sedište produkcije! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Sud u Rio de Ženeiru odredio je poznatoj produkcijskoj kući Netflix da mora da prekine sa prikazivanjem „posebnog“ božićnog filma koji Isusa prikazuje kao homoseksualca, prenosi Daliy Mail.

U jednom od apsolutno retkih slučajeva u kojima peticije postižu promene, peticija jedne brazilske katoličke organizacije pokrenula je sudski spor protiv Netflixa, nakon čega je usledila presuda o uklanjanju 46-minutnog filma pod naslovom „The First Temptation of Christ/ Prvo iskušenje Hrista.“

- Advertisement -

Međutim, zabrana prikazivanja tek je privremena, ali se očekuje i ona trajna.

Grupa Hrišćana zapalila produkciju Netflix-a, zbog serije o gej Isusu!

Emisija o gej Isusu, očito dizajnirana da širi netoleranciju i mržnju prema hrišćanskoj zajednici nije povučena ni nakon peticije koju je potpisalo 2 miliona ljudi, a sve se završilo nasiljem.

Brazilska policija pokrenula je istragu prošlog četvrtka nakon što se na društvenim mrežama pojavio video koji pokazuje hršćanske grupe kako molotovljevim koktelima napadaju sedište produkcije čija je emisija na božićnom programu Netflixa na uvredljiv način prikazala Isusa kao homoseksualca.

Božićni special Netflixa pod nazivom The First Temptation of Christ (Prvo iskušenje Hrista), prikazuje Isusa koji je svog dečka doveo kući kako bi ga upoznao sa Josipom i Marijom. Reč je o filmu brazilske grupe Porta dos Fundos.

Ipak, mnogima se nije svidela „blasfemična“ predstava na poznatom mediju pa je grupa hrišćana svoje nezadovoljstvo iskazala napadom na produkcijske prostorije Porte dos Fundosa u Rio de Žaneiru, i to na Badnu noć.

Radnik obezbeđenja koji je čuvao objekat brzo je ugasio požar, dok su demonstranti iz skupine Zapovedništvo narodne pobune preuzeli odgovornost za napad i istakli da je Porta dos Fundos „marksistička skupina“ koja pokušava „ da uništi naš narod, naša verovanja, naše nematerijalno nasleđe“.

Napad je navodno bio „pokušaj traženja pravde“ za „sve Brazilce protiv bogohulnog, buržujskog i anti-patriotskog stava,“ rekli su anonimni izvori.

Policija je identifikovala motocikl i još jedno vozilo koji su sudelovali u napadu te je rekla da postoje najmanje četvorica osumnjičenih.

Pre emitovanja emisije koja vređa hrišćansku zajednicu pokrenuta je peticija protiv emitovanja anti-hrišćanske emisije koja je sakupila čak 2 miliona potpisa, međutim ni to nije bilo dovoljno da je Netflix povuče.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu