15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

BRAVO ZRENJANIN: Novac od Nove Godine za lečenje mališana!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon inicijative građana, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objavio je da će Grad Zrenjanin novac namenjena za novogodišnje praznike preusmeriti u fond za lačenje bolesne dece, kao i za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

“Ovu godinu obeležila je borba za život, a tu borbu još uvek vodimo. Verujući da smo shvatili koliko je važna solidarnost i društvena odgovornost, odlučili smo da ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta, koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adresu onih kojima je novac najbotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu. Grad će i ove godine obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica u želji da im, bez obzira na sve okolnosti, novogodišnje i božićne praznike učini što radosnijim” objavio je Salapura na svom fejsbuk profilu.

On je dodao da će, zbog poznatih okolnosti, ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu, kao i praznični događaji koji su organizovani prethodnih godina.

- Advertisement -

Udruženje građana “STOP kafileriji”, koje je i iniciralo ovaj predlog pozdravilo je odluku gradonačelnika, napominjući da ne znaju o kojoj je cifri reč, ali da se prethodnih godina za slične manifestacije iz budžeta izdvajalo oko 45 miliona dinara.

“Mi ćemo i dalje pozivati na potpisivanje peticije ‘Da slavimo život dece’ s namerom da ova inicijativa  zaživi u svim gradovima i opštinama Srbije. Podsećamo da su slične peticije pokrenute u više gradova širom Srbije i mi ih podržavamo”, navode u ovom udruženju.

Zrenjanin je nakon Užica, Kragujevca i Pirota postao četvtri grad u Srbiji čiji čelnici su odlučili da poslušaju inicijativu svojih građana i umesto proslava novac uplate tamo gde je najpotrebniji, u fond za lečenje bolesne dece.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti