21.3 C
Belgrade
utorak, 5 jula, 2022

BRAVO NARODE: Prikupljena su sredstva za lečenje, mali Vukan u bolnici u Budimpešti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U poslednjem trenutku prikupljena su sredstva za lečenje devetomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa. Vukan je zahvlajujući mnoštvu humanih ljudi uspeo da otputuje u Budimpeštu, gde je primljen je u dečju bolnicu „Betešda“.

RTS javlja da će se u bolnici u Budimpšeti obaviti detaljni pregledi i analize koji će trajati desetak dana. Lekarski konzilijum će posle toga odlučivati kada će Vukan moći da primi gensku terapiju.

- Advertisement -

Samo dan pred zakazani termin za prijem u bolnicu u Budimpšeti, Vukanu je nedostajalo još oko 100.000 evra, ali su građani odgovorili na apele i novac je prikupljen.

Od pre dva meseca, od kada se saznalo da i devetomesečni Vukan Stoiljković boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo lečenje potrebno 2,5 miliona evra, pomogli su mnogi humani ljudi, objavio je RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo u skoro poslednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lek na svetu i pobedio spinalnu mišićnu atrofiju.

- Advertisement -

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti