BRAVO: Kafić u Italiji zabranio razgovor o koroni!

Obavezno pročitajte

Zabranjen razgovor o koroni

Menadžerka malenog bara u rimskom predgrađu svojim gostima želi da omogući predah od globalne pandemije i uživanje u kafi. „Već mesecima se govori samo o koroni pa smo mi odlučili da razvedrimo atmosferu„, kaže Kristina Matioli, menadžerka bara koji se prikladno zove „Feeling“. Italija je bila prva evropska zemlja pogođena pandemijom i pretrpela je najduži i najstroži karantin.

Nakon nekoliko ugodnih letnjih nedelja, kad se život zamalo vratio u normalu, pandemija ponovo dominira svime. „Nije to stanje poricanja ili nerazumevanja onoga što nas okružuje, nego jednostavno želimo da predahnemo„, rekla je Matioli. Većina gostiju pozitivno je reagovala na zabranu. Bruna Pjaca, koja tamo redovno dolazi, misli da je to sjajna ideja. „Siti smo razgovora o koroni, ne možemo to više da podnesemo, gde god idemo samo o tome razgovaraju„, rekla je. „Srećna sam da mogu da razgovaram o bilo čemu drugom„. 

Dezinficijensi su na stolovima, a maske nose svi koji ne jedu ili ne piju. Bar mora da se zatvori u 18 časova po vladinoj uredbi za suzbijanje širenja virusa. Matioli je čak onima manje maštovitima na zidovima navela ponudu tema za razgovor, od istorije do kulture. „To je bio pametan potez, rekao bih čak i neophodan„, dodaje drugi redovni gost, frizer Mauricio Ćokari.

koroni,

Moramo da prestanemo da razgovaramo o tome, moramo da rešimo problem, a ne o njemu da razglabamo„. 

A šta ako razgovor ipak skrene na zabranjenu temu? „Nema sankcija, ali pokažem im natpis„, smeje se 35-godišnja Matioli. I čini se da ima uspeha. Počeli su da joj dolaze novi gosti koji su čuli za bar u kojem se ne razgovara o koroni. „Vlasnik kafića u Trentinu, na severu Italije, stavio je sličan natpis, ali me je prvo pitao za dopuštenje„, dodaje s ponosom.

Source021

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: