16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

BRANISLAV NEDIMOVIĆ LUPETA: Srbija je zemlja hrane, došlo je naših pet minuta

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija je zemlja hrane, a sada je došlo njenih „pet minuta“ zbog svetske krize u sektoru prehrambenih proizvoda, koji će biti u budućnosti strateški proizvod, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„U Srbiji ima dovoljno hrane. Činjenica je da Srbija ima robe dovoljno za sebe i za okruženje, i da pretekne, da može da izvozi na druge prostore“, rekao je Nedimović gostujući na Televiziji Pink.

- Advertisement -

On je naveo da Srbija proizvodi tri puta više pšenice nego što joj treba, a dva i po puta više kukuruza, što je za nju prilika.

„Dešava se ozbiljan ekonomski i politički rat svetskih razmera, mi moramo da gledamo prvo sebe, pa onda kako da pomognemo susedima“, rekao je Nedimović, koji je kazao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak, 6. maja, u obraćanju javnosti dobar deo svog izlaganja posvetiti hrani.

On je naveo da Srbija prodaje svoju pšenicu u oko 50 država u svetu, čak i u dalekoističnim zemljama, a da joj se logistički najviše isplati trgovati u Mediteranu, zemljama poput Egipta i Libana.

- Advertisement -

Srbija, dodao je, poslednjih meseci izvozi i tamo gde nije do sada, na primer jabuke u Indiju, Indoneziju i Egipat.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: