23.8 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

HRABRI NAROD: Telima brane Polojsku šumu od brutalne seče! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na debelom minusu jutros oko 8 časova u Polojskoj šumi se okupilo pedesetak građana i članova udruženja „Akvila“ iz Bačke Palanke, koje se bavi ekologijom, kako bi sprečili seču šume. Nakon ovog okupljanja, otišli su u zgradu opštine, tražeći da ih primi predsednik opštine, Branislav Šušnica.

Oni su sprečili radnike JP „Vojvodinašume“ koji su jutros po nečijem nalogu došli da seku šumu kao i obično, tako da su bili onemogućeni da rade. Radnici su pozvali policiju koja je došla po službenoj dužnosti i legitimisala narod.

Polojsku šumu pokušali da seku

Nezadovoljni građani su rekli da će svaki dan dolaziti i telima braniti šumu od uništenja sve dok nadležne institucije po Zakonu ne zabrane seču šume.

- Advertisement -

Nakon toga, građani su otišli kod predsednika opštine kako bi dobili odgovore.

Iz uduženja „Akvila“ najavljuju nova okupljanja na svim lokacijama gde se odvija seča drveća u našoj opštini.

Inače, širom Srbije se već godinama maspovno i brutalno seku šume, a upravo Javna preduzeća koja se izdržavaju iz budžeta građana, zadužena da vode brigu o šumama, organizuju seču čak i po Nacionalnim parkovima prirode kao na primer na Fruškoj gori, Kopaponiku…

- Advertisement -

Svakodnevno se niz srpske planine spuštaju kamioni prepuni isečenih stabala, u svako doba godine, koja se uglavnom prodaju jer su zakonom uređene zemlje strogo ograničile seču svojih šuma i prodaja isečenih stabala je veoma unosan posao. Aktivisti koji ukazuju na uništenje fruškogorske šume su izneli podatak da se u kasu Javnog preduzeća koje zvanično brine o toj šumi na godišnjem nivou sliju milioni evra.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti