HRABRI NAROD: Telima brane Polojsku šumu od brutalne seče! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Na debelom minusu jutros oko 8 časova u Polojskoj šumi se okupilo pedesetak građana i članova udruženja „Akvila“ iz Bačke Palanke, koje se bavi ekologijom, kako bi sprečili seču šume. Nakon ovog okupljanja, otišli su u zgradu opštine, tražeći da ih primi predsednik opštine, Branislav Šušnica.

Oni su sprečili radnike JP „Vojvodinašume“ koji su jutros po nečijem nalogu došli da seku šumu kao i obično, tako da su bili onemogućeni da rade. Radnici su pozvali policiju koja je došla po službenoj dužnosti i legitimisala narod.

Polojsku šumu pokušali da seku

Nezadovoljni građani su rekli da će svaki dan dolaziti i telima braniti šumu od uništenja sve dok nadležne institucije po Zakonu ne zabrane seču šume.

Nakon toga, građani su otišli kod predsednika opštine kako bi dobili odgovore.

Iz uduženja „Akvila“ najavljuju nova okupljanja na svim lokacijama gde se odvija seča drveća u našoj opštini.

Inače, širom Srbije se već godinama maspovno i brutalno seku šume, a upravo Javna preduzeća koja se izdržavaju iz budžeta građana, zadužena da vode brigu o šumama, organizuju seču čak i po Nacionalnim parkovima prirode kao na primer na Fruškoj gori, Kopaponiku…

Svakodnevno se niz srpske planine spuštaju kamioni prepuni isečenih stabala, u svako doba godine, koja se uglavnom prodaju jer su zakonom uređene zemlje strogo ograničile seču svojih šuma i prodaja isečenih stabala je veoma unosan posao. Aktivisti koji ukazuju na uništenje fruškogorske šume su izneli podatak da se u kasu Javnog preduzeća koje zvanično brine o toj šumi na godišnjem nivou sliju milioni evra.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu