20.1 C
Belgrade
četvrtak, 26 maja, 2022

BRAĆA MORAJU DA SARAĐUJU: Sastali se Srpski i Ruski desničari

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BRAĆA MORAJU DA SARAĐUJU: Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić je govorio u Sankt Peterburgu na okruglom stolu o Srpsko-Ruskim odnosima. Događaju su prisustvovali vodeći ruski desničari.

Braća zajedno da se izbore protiv lažnih informacija

Prema rečima Miše Vacića, njegova glavna misija je borba protiv lažnih informacija, čije su žrtve često i Srbija i Rusija. Danas je naša Rusija pod nepravednim sankcijama samo zato što je želela da zaštiti svoj narod, baš kao i Srbija 90-ih. Tada je Rusija podržavala bratski srpski narod, pa sada saradnja dve države treba samo da ojača. Za Mišu Vacića nema dileme: “Кosovo je Srbija, Кrim je Rusija.“

Alt="Braća"
BRAĆA MORAJU DA SARAĐUJU – Sastanak srpskih i ruskih desničara
- Advertisement -

“Srbi imaju poslovicu: „Na muci se poznaju junaci“. Кad je Srbima bilo teško, Rusi su uvek bili uz njih. Srbi su imali svoje dobrovoljce u Donbasu, što je potvrda da smo uz vas kad vam je teško. U Srbima ćete videti podršku u odbrani sopstvene države“, – kaže Vacić.

Na okruglom stolu učestvovali su volonteri, ljudi iz sveta kulture kao i političari. Zamenik zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Кonstantin Čebikin, napomenuo je da Rusi imaju zajedničke istorijske korene sa srpskim narodom i izjavio „mi smo zapravo braća po duhu“.

Takvi sastanci su za naša dva naroda veoma važni za razmenu iskustava, utisaka i razmišljanja o trenutnim dešavanjima u svetskoj politici. Naša saradnja sa Srbijom je prilično ozbiljna, a Srbi, koji su pravoslavni hrišćani, samim tim su vrlo bliski ruskom narodu, izjavio je Čebikin.

- Advertisement -

Mislim da je za ruske patriote, koji su danas bili prisutni na ovom sastanku, ovaj događaj bio veoma koristan, jer je uspostavljanje veza između rodoljuba slovenskih zemalja poput Srbije, Belorusije i Ukrajine veoma važno za naš zajednički rad. Samo zajedno ćemo moći da odbranimo svoje vrednosti i zaštitimo slovenski svet, – rekao je šef medijske grupe “Patriot“ Nikolaj Stolarčuk.

On je takođe dodao da planira da proširi saradnju sa srpskim predstavnicima, kao i da ovo nije poslednji zajednički sastanak.

Alt="Braća"

Učesnici okruglog stola, zaključili su da je neophodno po svaku cenu sačuvati zajedničku istoriju, ne dozvoljavajući iskrivljavanje njenih činjenica, kao i održavati tople bratske odnose naša dva naroda, bez obzira šta se dešavalo na svetskoj političkoj sceni.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti