25.5 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

SRBI SE POBUNILI: Božo vrećo održava koncert na dan Patrijarhove smrti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Božo Vrećo u danima žalosti

U vreme kada se Srbima ograničava da i na slavama imaju do petoro gostiju, kada preživljavamo pakao korone neko je dozvolio bosanskom muzičaru Božu Vreći da održi koncert u Beogradu. A za danas je zakazan još jedan koncert i to na dan kada se upokojio blaženopočivši Patrijarh Srpskog gospodina Irineja.
Za sada taj koncert nije otkazan ili odložen iako je Vlada Srbije proglasila trodnevnu žalost i Božo Vrećo će nastupiti!

božo,

„BEOGRAD, 19. novembra 2020. (Beta) – Muzičar i umetnik Božo Vrećo, interpretator bosanskohercegovačkog melosa, održao je sinoć prvi od dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu.

- Advertisement -

Tokom koncerta uz sanitarne mere radi suzbijanja zaraze korona virusa, publika je koristila maske uz propisan razmak među ljudima i Božo Vrećo je održao koncert.
Večerašnji koncert, uz ovacije, Vrećo je završio pesmom „Pašana“.
Drugi koncert najavljen je za danas u 18.30 u istoj dvorani.
Taj poznati regionalni izvođač sevdalinki objavio šest albuma. Neke od najpoznatijih numera su „Pašana“, „Ko li noćas miluje ti kosu“, „Pandora“, „Elma“, „Sanjao sam“, „Krila“.
Sarađivao je sa mnogim poznatim muzičarima kao što su Marko Luis i Vasil Hadžimanov“.
Sa druge strane, u svojim nastupima Božo ističe transrodnost muzike, a deklarisao se i kao homoseksualac. O svom opredeljenju sam priča u jednom intervjuu:

Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pjevam žensku pjesmu. Želim da svaka žena osjeti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu. Super je što ja funkcionišem kao takva osoba. Prevazilazim muško-ženske razlike, jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj se mogu vrtiti, koja je bajkovita. Nikada ne bih promijenio pol, jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvijek mi je govrila ‘budi to što jesi i prati svoje srce’, a ja to i radim“- kaže ovaj, ova ili ovo.

Dok su ga neki mediji ishvalili Ima i onih koji su očajni..

- Advertisement -

„U isto vreme kada se ljudima preti da će biti drastično kažnjeni sa 50 000 – 150 000 dinara ako slave krsnu slavu i još podstiču da prijavljuju komšije, kada se najvaljuje zabrana Božića, kada je svim domaćim pevačima zabranjeno da nastupaju u dvoranama, klubovima, i kafanama OVO drži koncert u Kombank Areni jer promocija nastranosti ne sme da prestane“- kaže Slobodan Ilić u svom komentaru.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti