BOŠKO OBRADOVIĆ: Onaj ko je za sanckije Rusiji, zalaže se i za rat na strani NATO

0
63

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da svako ko podržava ono što je predložio predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine (NS) Borko Stefanović ili za to glasa, a što se odnosi na to da se NS izjasni u prilog uvođenja sankcija Rusiji – priziva rat i zalaže se za uvođenje Srbije u rat na strani NATO protiv Rusije.

„Ovo bi bio slučaj bez presedana da se uvode sankcije strateškom partneru“, rekao je Obradović i dodao da to znači da je reč o inicijativi koja želi da Srbija sama sebi uvede sankcije i radi na svoju štetu.

On je upozorio da je uvođenje sankcija Rusiji apsolutno suprotno borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da onaj ko se zalaže za sankcije Rusiji verovatno u drugom koraku planira i priznanje lažne države Kosovo.

„Svaka takva odluka bila bi nametnuta protivno volji preko 90 odsto građana Srbije“, kazao je lider Dveri, napominjući da bi uvođenje sankcija Rusiji bila duboko nelegitimna odluka, jer niko od onih koji to sada predlažu nije za to potražio podršku naroda na nedavno održanim izborima, ispravno i dobro znajući da je nikada ne bi dobili.

Ostavite komentar