16.5 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

BOŠKO: Niko ne odgovara za krađe beba, protiv SNS zakona o obaveznoj vakcinaciji! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Boško Obradović digao glas protiv obaveznog vakcinisanja

Lider Dveri Boško Obradović je predao Ustavnom sudu Srbije inicijativu, koju je priredio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri, za pokretanje postupka o oceni ustavnosti i zakonitosti nedavno usvojenih izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

„Živimo u državi u kojoj još nisu rasvetljeni ni slučajevi krađe beba u porodilištima, u kojoj niko nije odgovarao za lažiranje broja novozaraženih i umrlih za vreme izbora, u kojoj vlast svakodnevno krši Ustav, u kojoj se epidemija medijski pali i gasi prema željama i interesima vladajućeg režima, u kojoj odlučuje Krizni štab koji ne postoji kao zakonski organ?!

Boško Obradović

U takvoj atmosferi kako se vlasti može verovati da imaju dobru nameru sa novim zakonskim izmenama? Stavljanje zdravih ljudi u karantin ili kućnu izolaciju, ugrožavanje prava na privatnost, vanredna obavezna vakcinacija, neovlašćeno naplaćivanje kazni, prekomerna ovlašćenja ministra zdravlja koji od sada komanduje i vojskom i policijom, kao i potencijalna sveukupna vojno-policijska diktatura koju ovaj zakon omogućava, mogu biti zloupotrebljeni u budućnosti u brojnim situacijama kada vlastima to bude odgovaralo.

- Advertisement -

Nismo protiv donošenja mera koje će pomoći u borbi protiv nove zarazne bolesti, ali jesmo protiv zloupotreba tih mera u pravcu kršenja ljudskih prava i sloboda i oduzimanje prava na odlučivanje o svome zdravlju“, rekao je ispred Ustavnog suda Srbije Obradović.

On je podsetio i na to da je Ustavni sud u samoizolaciji od kad je SNS došao na vlast.

„Ustavni sud Republike Srbije je otišao u samoizolaciju. Na neki način se samoukinuo i godinama unazad izbegava da ocenjuje ustavnost i zakonitost odluka od dolaska na vlast SNS. Tako su prećutali antiustavni Briselski sporazum, antiustavno smanjenje penzija, antiustavno uvođenje vanrednog stanja i na kraju antiustavnu izmenu izbornih pravila u sred izbornog procesa.

- Advertisement -

Da li posle svega toga uopšte imamo Ustavni sud Srbije? Predali smo novu inicijativu koju je priredio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri, za pokretanje postupka o oceni ustavnosti i zakonitosti nedavno usvojenih izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ovaj veoma kontroverzni zakon izazvao je brojne nedoumice u stručnoj i sveukupnoj javnosti i očekujemo hitno izjašnjavanje Ustavnog suda, od koga smo istovremeno zatražili da, u skladu sa članom 168 stav 4 Ustava, do donošenja konačne odluke obustavi izvršenje svih članova zakona čiju ustavnost i zakonitost tek treba da oceni“, rekao je Boško Obradović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti