BOŠKO: Niko ne odgovara za krađe beba, protiv SNS zakona o obaveznoj vakcinaciji! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Boško Obradović digao glas protiv obaveznog vakcinisanja

Lider Dveri Boško Obradović je predao Ustavnom sudu Srbije inicijativu, koju je priredio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri, za pokretanje postupka o oceni ustavnosti i zakonitosti nedavno usvojenih izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

„Živimo u državi u kojoj još nisu rasvetljeni ni slučajevi krađe beba u porodilištima, u kojoj niko nije odgovarao za lažiranje broja novozaraženih i umrlih za vreme izbora, u kojoj vlast svakodnevno krši Ustav, u kojoj se epidemija medijski pali i gasi prema željama i interesima vladajućeg režima, u kojoj odlučuje Krizni štab koji ne postoji kao zakonski organ?!

Boško Obradović

U takvoj atmosferi kako se vlasti može verovati da imaju dobru nameru sa novim zakonskim izmenama? Stavljanje zdravih ljudi u karantin ili kućnu izolaciju, ugrožavanje prava na privatnost, vanredna obavezna vakcinacija, neovlašćeno naplaćivanje kazni, prekomerna ovlašćenja ministra zdravlja koji od sada komanduje i vojskom i policijom, kao i potencijalna sveukupna vojno-policijska diktatura koju ovaj zakon omogućava, mogu biti zloupotrebljeni u budućnosti u brojnim situacijama kada vlastima to bude odgovaralo.

Nismo protiv donošenja mera koje će pomoći u borbi protiv nove zarazne bolesti, ali jesmo protiv zloupotreba tih mera u pravcu kršenja ljudskih prava i sloboda i oduzimanje prava na odlučivanje o svome zdravlju“, rekao je ispred Ustavnog suda Srbije Obradović.

On je podsetio i na to da je Ustavni sud u samoizolaciji od kad je SNS došao na vlast.

„Ustavni sud Republike Srbije je otišao u samoizolaciju. Na neki način se samoukinuo i godinama unazad izbegava da ocenjuje ustavnost i zakonitost odluka od dolaska na vlast SNS. Tako su prećutali antiustavni Briselski sporazum, antiustavno smanjenje penzija, antiustavno uvođenje vanrednog stanja i na kraju antiustavnu izmenu izbornih pravila u sred izbornog procesa.

Da li posle svega toga uopšte imamo Ustavni sud Srbije? Predali smo novu inicijativu koju je priredio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri, za pokretanje postupka o oceni ustavnosti i zakonitosti nedavno usvojenih izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ovaj veoma kontroverzni zakon izazvao je brojne nedoumice u stručnoj i sveukupnoj javnosti i očekujemo hitno izjašnjavanje Ustavnog suda, od koga smo istovremeno zatražili da, u skladu sa članom 168 stav 4 Ustava, do donošenja konačne odluke obustavi izvršenje svih članova zakona čiju ustavnost i zakonitost tek treba da oceni“, rekao je Boško Obradović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu