10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

BOŠKO: Kona i krizni štab hitno smeniti! Građani koji boluju od drugih bolesti ne dobijaju pravovremeno lečenje! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Boško o Konu, Vučiću i kolapsu u Srbiji

Da li su stručni samo oni lekari koji su podržali Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2017. godine, a svi drugi to nisu? Da li je plan borbe protiv nove zarazne bolesti dobro napravljen? Zašto svaki doktor koji iskaže drugačije mišljenje postaje neprijatelj režima i njemu naklonjenih medija? Zašto građani više ne veruju Kriznom štabu? Koliko pacijenata koji boluju od drugih bolesti ne dobija pravovremeno lečenje zbog preopterećenosti sistema?

Da li su zdravstveni radnici u Srbiji pred „pucanjem“? Da li je Krizni štab u stvari „smokvin list“ za nesposobnost Vlade Srbije i njenog patrona? Zašto je samo medicinski tj. „stručni“ deo Kriznog štaba pod lupom javnosti, kad su njegovi članovi i ministri vojske, policije, zdravstva, građevinarstva, predsednik Vlade? Da li je vlast svesna koliko se običan narod i zdravstveni radnici osećaju napuštenim i da li baš oni treba da plate cenu za najveći BDP u Evropi?

- Advertisement -

Da li su svesni da onaj ko žrtvuje zdravlje da bi zaradio novac, na kraju sve zarađeno potroši na lečenje? Koliko je i koliko će ova pandemija izazvati psihijatrijskih oboljenja i svih drugih vrsta promena ponašanja koje već sada postaju novi problem u međuljudskim odnosima i potencijalna socijalna bomba u budućnosti?

Ovo su samo neka od pitanja koja je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović postavio za Srbin info ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu, apelujući na Ministarstvo zdravlja da čuje glas stručnjaka koji nisu deo Kriznog štaba i imaju drugačije mišljenje koje bi moglo da pomogne. Ovim povodom, Obradović je predložio sledećih sedam mera za spas srpskog zdravstva:

Promena sastava Kriznog štaba i povratak poverenjenja građana u državu i struku

- Advertisement -

Hitno zapošljavanje novog medicinskog osoblja

Bitno povećanje plata zaposlenih u zdravstvu

Posebni nagradni bonusi za one koji rade u kovid sistemu

Beneficirani radni staž za sve zaposlene za period proveden u kovid sistemu rada

Uključenje privatnog zdravstva u borbu protiv nove zarazne bolesti i posebno lečenje pacijenata koji boluju od drugih bolesti koji zbog preopterećenosti sistema ne mogu da dođu na red i dobiju odgovarajuću medicinsku uslugu u državnom zdravstvu. Svi ovi medicinski pregledi, intervencije i druge usluge u privatnom zdravstvu treba da budu refundirane iz RFZO.

Promena retorike na medijima u cilju slanja poruka javnosti koje nisu kontradiktorne, koje važe za sve, koje pružaju utehu, emituju sigurnost i optimizam i pozivaju na solidarnost.

Podsećamo javnost da već preko 20 dana iznosimo javno ove konstruktivne i konkretne predloge kako da se poboljša borba protiv nove zarazne bolesti, ali da vlast nema sluha da ih čuje. Ne može biti pomaka na bolje dok u Krizni štab – u koji više niko nema poverenja – ne budu uključeni drugi, nekompromitovani stručnjaci koji nisu deo režimske propagande i nisu članovi bilo koje političke stranke.

Poseban je problem što ovakav Krizni štab u našem zakonskom sistemu ne postoji i što su njegovi članovi tek nedavno zvanično imenovani od strane Vlade, čime smo došli u situaciju da su o životu i smrti u državi odlučivali oni koji na to nisu imali nikakvo zakonsko pravo. Ostaje i pitanje njihove krivične odgovornosti za lažiranje broja novozaraženih i umrlih zbog održavanja lažnih izbora, što apsolutno ne sme biti zaboravljeno.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti