BOŠKO ISTUPIO: Virus je pušten iz laboratorije, hoće svetsku vladu!

Obavezno pročitajte

Virusi i Vučić

Na prelazu između novokalendarske i starokalendarske Nove godine, uz duhovni mir i dobru volju među ljudima koje donose Božićni praznici, imamo dovoljno vremena da uradimo retrospektivu onoga što se desilo u prošloj i razmislimo šta nam je činiti u sledećoj godini. Definitivno je utisak godine 2020. ovo zlo koje nas je zadesilo sa pandemijom nove zarazne bolesti, kao i sve one negativne posledice koje su došle sa ovom pošasti po zdravlje, privredu, međuljudske odnose, putovanja, porodični život.

Nemam dilemu da u vezi sa ovim virusom nema ništa prirodno već da je sve pušteno iz laboratorije međunarodnih centara moći koji su kroz ovaj eksperiment mogli da skeniraju reakciju čitave planete, svakog naroda i države. Takođe, nemam sumnji da će nastaviti sa eksperimentima, bilo da je u pitanju pravljenje jedne svetske vlade, smanjenje broja stanovnika na zemlji, dalje ekstremno bogaćenje privilegovane kaste bankara i multinacionalnih kompanija, a sve na štetu ljudskih prava i sloboda, suvereniteta nezavisnih država, zdravlja, demokratije…

I sve ovo nije nikakva teorija zavere, već tekuća praksa zavere. Dakle, nova godina može biti još gora, ali isto tako može biti prostor svečovečanske borbe za ljudska prava, slobodu od eksploatacije i zaustavljanje ovog nebivalog eksperimentisanja sa celim svetom.

- Advertisement -

Srbija u svemu ovome ima i svoju dodatnu pogibao, jednu nenormalnu vlast, ogrezlu u kriminal i korupciju, koja počiva na bezakonju i lažima, negativnoj selekciji i vladavini kupljenih diploma i plagiranih doktorata, kao i urušavanju demokratije, nezavisnih državnih institucija, vladavine prava i pravde. Da li sve ovo u Srbiji može da bude još gore u novoj godini? Apsolutno da, ali isto tako može da bude i početak kraja jednog nedemokratskog i kriminalnog režima. Prirodno je da vetrovi političkih promena nakon Crne Gore i Banjaluke u prošloj godini počnu da duvaju i u Srbiji u toku sledeće godine.

virus,

Lako je biti mračan i projektovati malodušnost i očajanje na svetskom i domaćem planu: međunarodni centri moći i naša lokalna vlast su svemoćni, građani su posvuda u strahu, opozicija je posvađana i otpor slab, dok teror i totalitarizam rastu… Međutim, postoji i druga strana medalje.

Kada je Vladislav Petković disao pisao svoju kultnu pesmu „Naši dani“, te 1911. godine zaista je sve izgledalo bezizlazno, kao i danas: mračne duše nazvaše se patrioti, na visoko podigli se sutereni, nabujao šljam i razvrat i poroci, lopovi nam izrađuju bogataše, svi podmukli, svi prokleti i svi mali postali su danas naši suvereni, ne čuju se ni protesti ni jauci… Ali, već sledeće, 1912. godine, srpski narod ustaje iz duhovno i moralno mrtvih i ostvaruje vekovni san o oslobođenju Kosova i čitave Stare Srbije, a odaziv na mobilizaciju premašuje 100%. Duboko verujem da smo kao građani i narod sposobni za jednu takvu novu mobilizaciju protiv beogradskih dahija u novoj godini i da taj slobodarski duh naših dedova još živi u nama.

Sve je to lepo, čujem Vaše glasove, ali šta nam je konkretno činiti? Moja novogodišnja platforma upućena svim opozicionim kolegama, ali i slobodnim građanima Srbije, predstavlja plan pobede nad vlašću u četiri poteza i glasi:

Dogovor o međusobnom nenapadanju i strogo poštovanje dogovorenog. Dok Srbija ponovo ne bude slobodna i demokratska zemlja ne smemo sebi dozvoliti luksuz međusobnih trvenja i skretanja pažnje sa zadatog cilja. Kada se izborimo za fer izbore i smenu aktuelne vlasti onda će doći vreme da svako od nas izađe pred građane sa svojim programom, da otvoreno polemišemo i vodimo debate čiji je program bolji, a da birači mogu da glasaju slobodno bez ikakvih pritisaka i ucena.

Zajednička platforma i zajednička delegacija za pregovore sa vlašću sa ili bez posredovanja delegacije Evropskog parlamenta. Ne treba nam više opozicionih pregovaračkih platformi, već samo jedna, objedinjena i fokusirana na najvažnije zahteve iz sfere slobode medija, zabrane funkcionerske kampanje, sprečavanja pritisaka na birače i kontrole izbornog procesa u celini. Što se Srpskog pokreta Dveri tiče, najvažnije su garancije da će ono što se dogovorimo biti i sprovedeno u praksi, ali ne tri dana pred izbore već više meseci ranije.

Pametan dogovor u koliko opozicionih kolona ćemo izaći na vanredne izbore na svim nivoima. Nebitno je da li je to jedna, dve, tri ili četiri kolone. Važno je da nijedna nije Vučićeva lažna opozicija, da svaka pređe cenzus i da nema odlivanja glasova ispod cenzusa već da svaki opozicioni glas bude sačuvan, kao i da zajednički kontrolišemo sveukupni izborni proces. Ako budemo pametni – u zbiru svih kolona i glasova pobedićemo.

Kao građani, demokrate i slobodoljubivi ljudi moramo biti spremni da na ulici branimo osnovna ljudska prava i demokratiju u Srbiji, kako u procesu borbe za slobodne i poštene izbore ako vlast ne bude htela da ispuni zahteve, tako i u odbrani izborne volje građana ako se usude da ponovo lažiraju izborne rezultate.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Lični interesi akademika iznad interesa SRPSKOG NARODA

Jedna od najbitnijih ustanova SRPSKOGA NARODA danas je doživela jedan od najvećih poraza u svojoj istoriji. Danas, baš kada bi...

Još priča na sličnu temu