30.8 C
Belgrade
nedelja, 7 avgusta, 2022

BOŠKO OBRADOVIĆ: Evo šta bi bio zadatak eventualne prelazne vlade

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U ovoj prelaznoj, tehničkoj vladi stručnjaka ne bi bio niko od lidera ni vlasti ni opozicije. U tekstu koji sledi narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pojašnjava svoju ideju o prelaznoj, tehničkoj Vladi od 28. marta.

Briga o zdravlju stanovništva je trenutno najvažnija tema i zadatak svih nas u Srbiji, ali istovremeno treba na vreme početi razmišljati kako sistem dalje treba da funkcioniše kad sve ovo prođe. Građani su izgubili poverenje u sadašnju vlast koja se veoma neozbiljno i neodgovorno ponela prema opasnosti širenja nove zarazne bolesti. Uredbom Vlade Srbije je ukinuta Narodna skupština i protivustavno uvedeno vanredno stanje. Smena sadašnje Vlade i izbor prelazne, tehničke Vlade stručnjaka je jedino logično rešenje po okončanju vanrednog stanja. Aktuelna Vlada treba odmah da podnese ostavku i ostane u tehničkom mandatu dok traje vanredno stanje, a onda ustupi mesto Vladi stručnjaka, koju bi podržale sve političke opcije u državi.

- Advertisement -

Dakle, jedini način da vratimo poverenje građana u državni aparat je smena Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić i dolazak nadstranačke Vlade stručnjaka u kojoj ne bi bio niko od lidera ni vlasti ni opozicije. Ova Vlada bi se posvetila saniranju ekonomskih posledica pandemije na prvom mestu, dok bi njen drugi glavni zadatak istovremeno bio da oslobodi medije i pripremi uslove za slobodne i poštene izbore.

Boško: sve drugo nas vodi u još veće nepoverenje

Sve drugo nas vodi u još veće nepoverenje, podele i sukobe u našem društvu koji se ne mogu izbeći sa Vladom koja je napravila toliko katastrofalnih grešaka u ovim vanrednim okolnostima na svetskom planu. Poverenje je najvažnije. Mogu oni iz vlasti sada da mašu milijardama obećanja, ali građani Srbije jednostavno više nemaju poverenje u Ministarstvo zdravlja na čijem čelu je Zlatibor Lončar, ministarstvo prosvete koje vodi Mladen Šarčević, Ministarstvo odbrane na čijem čelu je Aleksandar Vulin, Ministarstvo policije sa Nebojšom Stefanovićem na čelu ili Ministarstvo finansija koje vodi Siniša Mali.

alt="boško"
Foto: Boško Obradović

Tako da pored ogromne zajedničke želje da se ova opasnost po zdravstvenu bezbednost nacije što pre otkloni – drugi veliki motiv da sve ovo što pre prođe jeste i odlazak ove korumpirane i nesposobne vlasti. Za sve je najbolje da dođe prelazna, tehnička Vlada stručnjaka a da onda na slobodnim medijima i demokratskim izborima birači imaju priliku da – bez ikakvih pritisaka i ucena – izaberu ko će ubuduće voditi državu. Pored zaustavljanja širenja pandemije to bi bio najlekovitiji događaj za čitav naš narod i državu u 2020. godini

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti