BOŠKO: Država klizi u anarhiju i raspad, potrebno hitno ujedinjenje cele opozicije

Obavezno pročitajte

Država klizi u anarhiju

Postojeći Krizni štab je izgubio poverenje građana – hitno potreban novi. Srbija klizi u anarhiju i raspad države. Demokratija je umrla, izbori su laž do te mere da se ne zna ni prava izlaznost, a kamoli pravi rezultati, vlast lažira čak i broj novozaraženih i umrlih.

Vlastodršcima i lekarima u Kriznom štabu više niko ne veruje niti bilo kome mogu biti autoritet. Građani su prepušteni sami sebi. U toku je slom kompletnog državnog aparata u kome više ne postoji niti jedna nezavisna državna institucija, a Narodnoj Skupštini i Vladi je istekao mandat još pre mesec dana.

- Advertisement -
anarhiju,

Ovo nije vreme za bilo kakve političke podele i ideološke razmirice. U tom smislu, pozdravljam formiranje ujedinjene srpske opozicije od svih političkih činilaca koji su bojkotovali izbore na svim nivoima, ali i to nije dovoljno.

U najširi opozicioni front za opstanak države potrebno je da uđu i ugledni intelektualci, javne ličnosti i svi građani koji su protiv aktuelne vlasti, pa i oni među dosadašnjim pristalicama vlasti koji vide kuda vodi ovaj put kojim je vlast krenula. P

otrebno nam je ujedinjenje kompletne opozicione javnosti oko pritiska na vlast da se dođe do prelazne, tehničke Vlade stručnjaka i potpuno novog Kriznog štaba koji bi se bavio zaustavljanjem daljeg širenja zarazne bolesti i saniranjem posledica po domaću privredu. Novi Krizni štab i nova, prelazna Vlada su pitanje spasa naroda i države.

U ovoj prelaznoj Vladi treba da budu samo nestranački stručnjaci, bez bilo koga od lidera sadašnje vlasti i opozicije i njen zadatak, između ostalog, treba da bude oslobođenje medija i priprema uslova za slobodne i poštene izbore za devet meseci.

Bez prelazne Vlade i slobode medija nema zaista demokratskih izbora, a onda neka bolji pobedi na izborima na kojima će svi slobodno moći da predstave svoj program, a građani slobodno da glasaju bez ikakvih dosadašnjih pritisaka i ucena.

Na sutrašnjoj konferenciji za medije u Čačku predstavićemo predlog „Sporazuma između vlasti i opozicije o prevazilaženju aktuelne političke krize u Srbiji“, koji je pripremio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri na čelu sa advokatom Majom Mitićem, članom Predsedništva Dveri.

Bez novih i pravih pregovora između vlasti i ujedinjene srpske opozicije stvari će biti samo još gore i taj negativan scenario treba izbeći novim vanrednim izborima na svim nivoima, jer je neodrživa politička situacija da niti na jednom nivou parlamentarizma u Srbiji nema opozicije u skupštinama.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu