UŽIVO: Čovek koji se bori protiv sistema izbačen sa protesta od strane organizatora! Dobio podršku naroda!

Obavezno pročitajte

Nezadovoljni mali privrednici, njih nekoliko stotina, okupili su se ispred Ministarstva finansija u Ulici Admirala Geprata u centru Beograda, zahtevajući razgovor sa predstavnicima Vlade i resornim ministrom, kako bi prevazišli teškoće u poslovanju tokom pandemije.

Protest je obeležio manji incident kada je Uroš Veljović, čovek koji učestvovao na svim protestima izbačen od strane organizatora protesta koga ne zanima politika, već isključivo njegov profit.

Na skupu se mogu čuti slogani poput “Protiv zločinačkog sistema za pljačku”, “Ovo je radnički skup, bez pomoći smo na ulici”, “Turističke agencije umiru”, “Otima se domaćoj privredi”, “Ministar nije šef privredi”.

- Advertisement -

Kako javlja reporter Nova.rs, saobraćaj ne prolazi Ulicom admirala Geprata. Okupljeni nose maske i poštuju epidemijske mere.

Milena Amon, iz Zaštitnika preduzetnika i privatnika Srbije, poručila da će u januaru oko 200.000 ljudi ostati bez posla ukoliko ne bude reakcije države.

“Strani investitori dobijaju velike subvencije, dok se domaći mali preduzetnici, pekare primera radi, kažnjavaju za najsitnije prekršaje”, rekla je ona.

“Gospoda, koja sede u zgradi iza nas, na toplom, u foteljama. Videćemo da li će tako sedeti i od januara, kada krenu otkazi”, jedna je od poruka upućenih sa protesta ispred Ministarstva finansija.

Kako je najavljeno, protest će trajati do 15 sati, u nadi da će ih neko primiti, a kako kažu, ukoliko ne bude dijaloga oni su spremni na dalje aktivnosti. Podršku su im pružili i predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i inicijative “Ne davimo Beograd”.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu