BORA NOVAKOVIĆ: Novi Sad se neće smiriti dok ne najuri Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića

Obavezno pročitajte

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da se Novi Sad „neće smiriti“ dok iz grada ne budu „najureni“ brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen Zvonko Veselinović, koji su došli da „pokore grad, reketiraju i uspostave koruptivnu kontrolu, ali su izazvali bes, prkos i otpor“.

– Andrej Vučić ima nesumnjiv uticaj na izvršnu vlast i jedan je od najuticajnijih ljudi u SNS-u, a Veselinović je zahvaljujući vama od kriminalca postao kontroverzni biznismen. Ne brani on Srbe na Kosovu i Metohiji, nego živi u Novom Sadu i bogati se na milionskim poslovima koje dobija od države i sa braćom Vučić reketira po celoj Srbiji – rekao je Novaković predstavnicima Vlade Srbije na sednici parlamenta.

- Advertisement -

Novaković je pokazao fotografiju na kojoj su zajedno Veselinovića i Andrej Vučić, i istakao da je poruka te fotografije da su Veselinović i njegova poslovna imperija zaštićeni i da će se onaj ko bude istraživao njegovo poslovanje zameriti braći Vučić.

– Kada tu fotografiju vide u policiji, tužilaštvu i sudu, da li oni mogu da rade nepristrasno ili moraju da vode računa da se ne zamere Vučićima i Veselinoviću. Kako tužilac i policajac koji vidi ovu fotografiju može nepristrasno da istraži činjenicu da će Veselinović biti bogatiji za 10 miliona evra jer je njegova firma ’Granit peščar’ iz Ljiga dobila posao popločavanja Novog Sada, a da će toliko novca biti manje u gradskom budžetu – dodao je Novaković.

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Novaković je upitao kako da tužilaštvo i policija istraže „sve kriminalne radnje“ firme „Inkop“, koja radi na Koridoru 11 sa kineskom firmom Šangdong.

– Kako da analiziraju kako je bilo moguće da firma ’Novi Pazar put’ postane firma čija je dobit nakon što ju je preuzeo Veselinović porasla sa 20 miliona dinara na milijardu i 200 miliona – naveo je Novaković.

Novaković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je potrebno eksploatisati kalcit, a da se onda ispostavilo da će u tome učestvovati firma registrovana na istoj adresi kao i neke Veselinovićeve firme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu