5.9 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

MI OBOLELI OD RAKA NE DAMO VAM DECU: Narodu iz Bora je dosta zagađenja i naprednjaka!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Oko 200 građana protestvovalo je danas ispred zgrade Gradske uprave Bora, izražavajući nezadovoljstvo zbog zagađenja vazduha i nepoštovanja zakona Srbije od strane kineske kompanije koja posluje na teritoriji grada.

Protest su organizovali meštani Brezonika, Slatine, a pridružili su im se i meštani Oštrelja i Krivelja.

– Zahtev koji upućujemo prema Gradskoj upravi i resornim ministarstvima je da se nateraju Kinezi da poštuju zakone Republike Srbije. Kinezi ne poštuju zakon o zaštiti životne sredine o čemu svedoče rezultati sa mernih mesta u gradu kada je reč o zagađenju vazduha, a to pokazuje i studija koju je uradio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koja do sada nije bila predočena javnosti. Tražimo i da se ta studija prezentuje meštanima Bora i okolnih sela i da svako domaćinstvo u ovom mestu dobije tu studiju. Ne poštuju se zakoni i eksproprijaciji, o poljoprivrendom zemljištu – rekao je Miodrag Živković, meštanin sela Slatina kod Bora.

- Advertisement -

Miroslav Karabašević, predsednik MZ „Brezonik“, kazao je da ovo naselje postaje jedno od najzagađenijih naselja oko Bora.

– U ovom delu su podignuti neki tornjevi za koje Kinezi nisu imali dozvolu. Kažu da su dobili neku dozvolu pre mesec i po dana. Kako su je dobili ako nije urađen prostorni plan, studija uticaja na životnu sredinu, pozivaju se na neki prostorni plani iz 1903. godine. Moramo da se uzmemo u pamet, nemamo zdrav vazduh, zemljšte kao ni vodu – poručio je Karabašević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti